Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 265 h 49 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(610)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele fNdEsIECLE k tomuto seriálu (3)

13. komnata Daniela Landy (2006) (S01E02) odpad!

Za časů mých bohémských štúdií, jsem navštěvoval seminář dětské literatury, o který byl obrovský zájem, neb jsem tam byl sám. Z toho důvodu jsem navštěvoval dvouhodinové disputace o dětské literatuře u vedoucí v kabinetě, již jsme zvali pro její rozevlátý styl Karolínou Světlou, popřípadě Boženou Němcovou. Jednou jsme takto zabrousili na téma sexuality v literatuře pro děti. Jednalo se o to, že jsme se shodli na faktu, že daná kniha, o níž jsme diskutovali, by spíše vyhovovala mládeži od sedmnácti let, nežli dětem od třinácti, jak bylo doporučeno na přebalu. Já jsa zpitoměn dvouhodinovým monologem o dětské literatuře, zabrblal něco v tom stylu, že bych knihu doporučil i devítiletým. A nastalo drama. Světlá-Němcová a celý národ s ní se vztyčila, pozdvihla výstražně ukazováček a mocným hlasem na mě udeřila:“TAK TO POZOR, PANE KOLEGO, TAK TAKHLE TEDY NE!“ ()

13. komnata Jana Saudka (2007) (S03E10) 

Opět opominu diskurs, mizanscénu a takové ty věci (jsa vzdělána pouze zvláštní školou), a přejdu rovnou k meritu, tedy k Saudkovi. Musím říci, že Saudek mi byl vždy sympatický, třeba i v tom, jak se dovedl vyrovnávat i s vpravdě „lidovými“ otázkami typu: „Mistře, jak dlouhý je Váš penis?“ (Kotel) s nadhledem a grácií. Vpravdě (podruhé), někdy se i já stydím za to, že jsem člověk. Saudkovy odpovědi na jakoukoliv otázku vůbec, mi připadají hluboké a zároveň sebevysmívající. Zda to tak ve skutečnosti je, ví jen Mistr. A možná ani on ne. Jen ještě malá estetická poznámka: éterická redaktorka I. O. s jejím smutným a chápajícím kukuč a charismatický oplzlý machovský Já dědek Saudek – no nebyl to dokonalý pár? Resumé: Saudka si dovedu představit na Hradě mnohem více, než toho tenistu-ekonoma, rozumbradu všeneználka (zrovna mu nemohu přijít na jméno). ()

13. komnata Igora Bareše (2008) (S03E27) 

(Vytrženo z poznámek důchodce z turistického oddílu Řev přírody) Jojo. Domašov nad Bystřicí. Moravský Beroun. Vláček motoráček, jak mi říkáme „kostitřas“. Kdo nezná, ať tam běží. (A Bareš taky dobrý.) ()

Reklama

Reklama