Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 266 h 41 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(612)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele fNdEsIECLE k tomuto seriálu (3)

13. komnata Daniela Landy (2006) (S01E02) odpad!

Za časů mých bohémských štúdií, jsem navštěvoval seminář dětské literatury, o který byl obrovský zájem, neb jsem tam byl sám. Z toho důvodu jsem navštěvoval dvouhodinové disputace o dětské literatuře u vedoucí v kabinetě, již jsme zvali pro její rozevlátý styl Karolínou Světlou, popřípadě Boženou Němcovou. Jednou jsme takto zabrousili na téma sexuality v literatuře pro děti. Jednalo se o to, že jsme se shodli na faktu, že daná kniha, o níž jsme diskutovali, by spíše vyhovovala mládeži od sedmnácti let, nežli dětem od třinácti, jak bylo doporučeno na přebalu. Já jsa zpitoměn dvouhodinovým monologem o dětské literatuře, zabrblal něco v tom stylu, že bych knihu doporučil i devítiletým. A nastalo drama. Světlá-Němcová a celý národ s ní se vztyčila, pozdvihla výstražně ukazováček a mocným hlasem na mě udeřila:“TAK TO POZOR, PANE KOLEGO, TAK TAKHLE TEDY NE!“ ()

13. komnata Jana Saudka (2007) (S03E10) 

Opět opominu diskurs, mizanscénu a takové ty věci (jsa vzdělána pouze zvláštní školou), a přejdu rovnou k meritu, tedy k Saudkovi. Musím říci, že Saudek mi byl vždy sympatický, třeba i v tom, jak se dovedl vyrovnávat i s vpravdě „lidovými“ otázkami typu: „Mistře, jak dlouhý je Váš penis?“ (Kotel) s nadhledem a grácií. Vpravdě (podruhé), někdy se i já stydím za to, že jsem člověk. Saudkovy odpovědi na jakoukoliv otázku vůbec, mi připadají hluboké a zároveň sebevysmívající. Zda to tak ve skutečnosti je, ví jen Mistr. A možná ani on ne. Jen ještě malá estetická poznámka: éterická redaktorka I. O. s jejím smutným a chápajícím kukuč a charismatický oplzlý machovský Já dědek Saudek – no nebyl to dokonalý pár? Resumé: Saudka si dovedu představit na Hradě mnohem více, než toho tenistu-ekonoma, rozumbradu všeneználka (zrovna mu nemohu přijít na jméno). ()

13. komnata Igora Bareše (2008) (S03E27) 

(Vytrženo z poznámek důchodce z turistického oddílu Řev přírody) Jojo. Domašov nad Bystřicí. Moravský Beroun. Vláček motoráček, jak mi říkáme „kostitřas“. Kdo nezná, ať tam běží. (A Bareš taky dobrý.) ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno