Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, ale radši budu za zarytého Trekkies (o jakých tu mluví třeba Galadriel), než bych se připojila ke zdejší dehonestaci Star Treku. Jasně, že jsou triky dnes už zastaralé. Já snad i chápu, že se to někomu nelíbí. Věřím, že, když někdo ctitel řekněme Bély Tára, tak má nárok si myslet, že Star Trek je vlastně dost plytký. Taky chápu, že se někdo prostě nepřenese přes své vlastní dobové zakotvení, ale ... jen mi, prosím, netvrďte, že je nový Star Trek lepší, protože ... Tohle je pravý Star Trek! I kdyby se celá garda komentátorů na CSFD na hlavu stavěla. Nic co přišlo po tom už nemělo tu ... no tu sílu nové vize. Současný filmový Star Trek je možná efektnější v efektech, ale nemá v sobě žádné skutečné vizionářství. To očekávaní směrem do budoucnosti. Nejspíš nám prostě chybí ta zkušenost, co Star Trek znamenal ve své době. Kdo by kritizoval Voskovce s Werichem, že jejich filmy mají mizernou kvalitu obrazu. No, někdo taky. :( No, já patřím k těm, kteří ve svém raném dětství sledovali Star Trek na rakouské televizi a tehdy se mi na něm nezdálo zastaralého nic. :). /// Mezi třemi původními sériemi, vede dle mého druhá série. Mám dojem, že už si tvůrci ujasnili, o čem to je, a snad proto se tu najde většina těch nejlegendárnějších epizod: Amok Time, Mirror, mirror, Journey to Babel, The Trouble with Tribbles ... zatímco v třetí šla kvalita scénářů bohužel výrazně dolů. Spolu s nepříznivým časem vysílání to bylo zřejmě to, co původní Star Trek ve své době zabilo. Jenže on stává jako fénix z popela stále vždy znova a znova ... ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Názor, že tohle je "příliš staré" je na mě příliš pitomý...tohle je naprosto úžasné dílo a nezaměřování se na efekty není přece záporem. Nedokážu uvěřit, že je to tady tak podhodnocené...trochu se za uživatele csfd stydím, když se podívám na hodnocení IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0060028/ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčne najslávnejší sci-fi seriál, aký sa na televíznych obrazovkách objavil. Dnes je to v mnohých ohľadoch nekomplikované, milo naivnučké dielo so zastaralými trikmi a jednoduchou výpravou ( pravdepodobne preto dostalo DVD vydanie modernejší kabát ). Vo svojej dobe to však bol prestížny projekt, aký dovtedy nemal obdoby. Kultové dielo, jedno z najmilovanejších. A to ešte aj dnes, po takmer 50tich rokoch. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 2* po shlédnutí seriálu Picard si ze vzpomínek doluju pocity, které jsem měl za socialismu při sledování příhod Raumschiff Enterprise na rakouské ORF. Už tehdy to byla pro mě taková naivní pohádka, která by už z dnešního pohledu asi nebyla moc sledovatelná. Trekista se ze mě nestal, tak to nemělo na mě zásadní vliv a proto jen dvě hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některé díly Star Trekovsky perfektní, některé navíc i s humorem, další naprostou sračkou. A ano, jistě, levné kulisy, které jsou ale ještě celkem v pořádku. Horší už byly kostýmy a masky mimozemských forem života. Na roky '66-'69 přesto kvalitní sci-fi seriál. A co se týče právě slaboty některých dílů (námět, scénář), s tím se potýkaly i všechny následující seriály. Možná navíc zhřeším, ale co mi nejvíc na TOS štvalo, byla úvodní uječená, upištěná, uvřískaná znělka :) ~~~ PS: Hlavní trojice Jim, Kostra a Spock bylo něco, co se žádnému dalšímu Star Treku ani vzdáleně napodobit už nepodařilo.. ~~~ Klasika. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (347)

  • Představitelka Yeoman Smith - Andrea Dromm - byla v té době populární modelkou. Říkalo se, že k roli jí dopomohlo Roddenberryho sukničkářství, což ona popřela. Na každý pád se rozhodla dále v seriálu neúčinkovat, protože si myslela, že nebude mít seriál budoucnost a nijak se v něm neproslaví. Paradoxně si sice rok poté zahrála v komedii Come Spy with Me (1967), ale šlo o její poslední filmovou i televizní roli. (honajz)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Mudd's Women" bola vysielaná ako šiesta, preto je niekedy označená ako S01E06. (koba)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama