Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (261)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zejména ve 4. řadě se už šablona každotýdenní kriminálky mírně zajídala, ale jinak k seriálu nemám mnoho výhrad [podrobněji v komentářích k jednotlivým sériím]. Pronikání policisty (grimma) Nicka Burkhardta do obyčejným očím skrytého pohádkovo-mytologického společenství „oblud“ v okolí Portlandu rámovala spousta dlouhodobějších, většinou super napínavých zápletek – ať už osobních (jeho rodiny, přátel, šéfa), nebo „světovládných“ (královská rodina, revoluční hnutí, mapa z klíčů k mocnému artefaktu). Závěrečná sezóna ovšem dotáhla jen pár z výše zmíněných, navíc ne plně uspokojivě. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Tohle se vám buď líbí a zavrhne to nebo přesně naopak. U mne se potvrdil případ druhý. Přes mírné herecké nedostatky hlavních postav a dost lacině působící triky u některých pozdějších dílů, si nese seriál punc originality a člověk se nenudí. Přechod na druhou sérii celou neovyklost jen podtrhuje. Sledováno v původním znění. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rozprávky si tu štylizujú po svojom. Na začiatku vždy stojí nejaký citát v súvislosti s témou, no napätie, rozprávkovosť, či nedajbože horor idú na úkor akcii a nepremyslenosti, z čoho môže pri rovnakých dávkach vzniknúť jedine odpad. Pilot: Zatiaľ len priemerné klišé s nudnými postavami a len jediným zaujímavým nápadom. Musím použiť výraz „ scenár je varený z vody“. Hlavne, že sa zachovala rasová harmónia - parťáci sú beloch a černoch a na policajnom oddelení im tam pobehuje aj dáky aziat. Starého dobrého indiána sa už asi nedočkám. Vidím to horšie ako Terru novu. Silas Weir Mitchell sa zasa naplno vložil do svojej role blázna. 2. diel: rovnaká nuda ako prvý. 3. diel: Nick sa musí rozhodnúť, či sa zachová ako grimm alevo ako policajt. Postava jeho ženy doteraz úspešne plní úlohu krovia. 4. diel: Náväznosť na predchádzajúce diely je minimálna - asi 4 min. Atmosféra serálu je zaujímavá, ale nevyužitá. Magických bytostí tam nahrabú toľko, že aj najvernejší fanúšik bude mať zmätok. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který vesměs nemá čím překvapit. "Detektivka" se strašidlama. Bod za mě má Monroe (Silas Weir Mitchell), který má v každém díle nějakou vtipnou připomínku a sám o sobě vypadá vtipně. To dělá seriál zábavnějším. Jinak bych to nazval průměrným (možná až podprůměrným) kriminálním seriálem. Za mě 60% ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslela, že po tom, co jsem viděla a tolik mě nadchnul seriál Once upon a time, mě tohle bavit nebude, ptž to je "jen něco podobného", ale mýlila jsem se. Tento seriál jsem si fakt oblíbila a že by to byla pouze obdoba Once upon a time, to není pravda. Tohle dílko je daleko akčnější a rozhodně ne tolik pohádkové. Navíc Blutbad Monroe mě úplně okouzlil. Samozřejmě, že i tento seriál má své mouchy, ale co nemá...? Vřele doporučuju těm, kteří se chtějí podívat na "odlehčený" seriál od všudypřítomného násilí (taky tu je, ale tak trochu jiné), chtějí se pobavit a zažít příjemnou podívanou. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)
  • V 15. epizóde 2. série si je možné všimnúť, že na budove, ktorá sa mala podľa popisu v titulku nachádzať vo Viedni, je okrem vlajky EÚ vyvesená vlajka Českej republiky. (pimpi)
  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)

Reklama

Reklama