Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

mikhail 

všechny recenze uživatele

Dokonalý konverzačný krimi seriál z 80-tych rokov. Ešte aj dnes zabaví. Popri všetkých NCIS, CSI a iných kriminálkach je toto absolútna topka. Či už obsadením, hereckými výkonmi, vtipom, ale najmä super konverzačnými súbojmi oboch hlavných postáv. Musím si rýpnuť. Vidno, že Bruce dakedy vedel aj hrať Od konca 90-tych rokov to s jeho hereckým prejavom ide riadne dolu kopcom :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Měsíční svit nasadila Česká televize hned na začátku 90. let a v první polovině 90. let ho ještě dvakrát reprízovala. Ve své době to mělo pro mě slušný půvab, byl to seriál, který představoval závan svěžího větru proti klasickým dietlovským kouskům z televizního archivu a nedej bože budovatelských seriálů od horších autorů. Mezi dvojicí hlavních hrdinů fungovala ta správná chemie, dialogy jiskřily a zvlášť Bruce Willis vypouštěl své proslulé hlášky. Řekl bych, že šlo o nejlepší roli Cybill Shepherd. Neviděl jsem zdaleka všechny epizody, takže netuším, jestli ke konci neměl seriál sestupnou tendenci. Každopádně zvláštní mix romance, komedie a kriminálky na mě udělal dobrý dojem. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá postmoderná zábava, ktorá na našich obrazovkách zostala totálne nedocenená. No a práve MOONLIGHTNING "objavil" ALEXEJa PYŠKA ako dokonalého dabéra BRUCEa WILLISa. (30.11.2006) --- Séria, ktorá podľa mňa nemá v histórii americkej televízie obdobu. Každá epizóda priniesla gejzír šialených nápadov, gagov, zápletiek a najmä "guľometných" dialógov medzi ústrednou dvojicou. A pokiaľ pilot ešte možno označiť za akú - takú detektívku, v jednotlivých epizódach je prvoradá interakcia medzi šovinisticko - "mačovským" a nespútaným mužským a pokrytecko - emancipačne šarmantným štipľavým ženským elementom. No a z jednotlivých epizód tá úplne najlepšia je ATOMIC SHAKESPEARE. A ešte toto: http://www.youtube.com/watch?v=2ML3Xp1rK-8 (5.9.2008) ()

Perry- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku první a druhé série to bylo na 4*... pak ovšem začal jít kvalita postupně dolů a během 4. série jsem to zaříznul. Místo případů se tam pořád řešilo jestli David sbalí Maddie nebo ne, hlášky prakticky vymizely a navíc tam přibyl superotravný Curtis Armstrong. Celkově tak 60% (3*) za to co jsem viděl. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když tenhle krimi-seriál běžel v televizi jen pár let po revoluci, byla to velmi zábavná záležitost, ke které nadšeně usedaly celé rodiny. Ovšem s odstupem času mi nezbývá než přiznat, že v současné době by Bruce Willis a Cybill Shepherd takový ohlas nevyvolali... Kdyby teď "Měsíční svit" v TV znovu vysílali, vůbec by mě nelákalo se na to dívat. 65% spíše ze sentimentu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (16)

  • Seriál byl vysílán od 3.5. 1985 do 14.5. 1989, celkem bylo natočeno pět sérií o 66 epizodách. (k212)
  • Tvůrce seriálu Glenn Gordon Caron si vyzkoušel detektivní žánr už před Měsíčním svitem v seriálu Remington Steele, který pojednával taktéž o dvou detektivech opačného pohlaví. (k212)
  • Bruce Willis byl vybrán do role Davida Addisona asi z dvou tisíc uchazečů. (Terva)

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama