Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (258)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ok, uznávám, že za přínos žánru by se tomu mělo děkovat a nosit dary, ale z objektivního hlediska je to hroznej šit. Kdo v tom nevyrůstal, tak ani nemůže mít k tomu takovej vztah, jak třeba zažranci v US, kteří mají Spocka za boha (neřikám, že to nebyla nejlepší postava). Je na tom prostě zahlodanej zub času pohřbenej v masovým hrobě na spodu pod těly židů. Efekty nic. Příběhy se furt motaly kolem 20. století nebo kolem historie Země. Nepřátelé vtipní. Členové posádky hrdinní, ale na druhou stranu tak chybující, že to logika nebere. Čumim, že s nima Spock vydržel, když dělali takový nelogický nesmysly. Takže po třech sériích jsem rád, že jsem to všechno přetrpěl, abych mohl bez nadsázky zhodnotit a říct tomu pro příště jedno velký NE. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi spolubydlícího, co byl fanouškem rozličných ujetostí, například této, v pokoji nám to běželo skoro každý den, fungovalo to jako vynikající uspávadlo, někdy se mi stalo, že jsem měl těsně před probuzením polosny, slyšel jsem z počítače ještě stále běžící Star Trek a zdál se mi o tom co slyším sen. To nemělo chybu. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem "trekkie", považuji tuto původní sérii, jež odstartovala legendu zvanou Star Trek, za skutečně obdivuhodnou. Na svou dobu to totiž musela být bezpochyby bomba, ať už jde o triky, které snad mohou být dnes považovány za poměrně slabé, nebo o děj, který snad může být z dnešního pohledu označován za relativně nudný. Její kvality jsou prostě, na rozdíl od pozdějších sérií, hlavně v myšlenkové rovině, v níž otevírá velmi mnoho zajímavých společenských témat a etických otázek, a v rovině charakterů postav, v níž se snaží dostat vhluboko do jejich psychologie, což bohužel většina současných diváků již zřejmě není schopna plně ocenit. Myslím, že kdyby byla tato série v našich končinách odvysílána jako první a ne až po sériích dalších, bylo by její zdejší hodnocení mnohem vyšší. 90% ()

Death 

všechny recenze uživatele

Sice nektere dily mohou mit kvalitni scenar, ale kdyz vidim model Enterprise na spagatech jak trhane leti, tak se mi dela zle. Tohle je snad jediny pripad, kdy nestaci jen kvalitni scenar(videl sem jen jeden dil-treba to neplati u vsech), ale dost zalezi i na provedeni. Vim, ze to neni chyba tvurcu-v te dobe to bylo maximum, co se dalo predvest, v dnesni dobe mi ale pripada zbytecne se na to koukat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se dělá kult pomocí pyžam a polystyrenu. Schválně, kdo jsou mužští členové posádky a jakou mají funkci? Žádný problém. A co ženská část posádky? Nenamáhejte se, z role věšáku na minisukně se dostanou málokdy. Jedinou emoci, kterou dnes ve vztahu k tomuto seriálu chovám, je "roztomilý", trochu vážně se dají brát s touto posádkou jen celovečerní filmy. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (355)

  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Where No Man Has Gone Before" bola vysielaná ako tretia, preto je niekedy označená ako S01E03. (koba)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno