Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mi v mládi dokázal nahnat pěknou hrůzu, před nedávnem jsem se rozhodl že si pár dílů připomenu a nostalgicky zavzpomínám. Samozřejmě to na mě nepůsobilo tak jako před lety, ale atmosféra je stále skvěla, prostě jí tento seriál má svou. Jediné co mi na seriálu vadí, je to že pointa příběhu se dá odhadnou po pár minutách, ale to je naštěstí vše. Pokud bych se měl vyjádřit jestli věřím, že se příběhy skutečně stali, tak je to tak napůl, přece jen tam jde hodně vidět fantazie scénaristů. Určitě bych se nezlobil, kdyby byl tento seriál restartován, za těch pár let by mohlo být na světě mnoho nevysvětlených příběhů. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Možná právě kvůli tomuto pořadu, na který jsem od malička koukal, teď nejsem schopen horory zařadit mezi své oblíbené žánry. V někom hororového ducha probudil, ve mně ho úplně zabil :D. Nicméně vysokou kvalitu uznávám, žral jsem to jako blázen, bál se chodit sám do pokoje a s chutí hádal co je pravda a co fikce. Btw.: Změnil bych označení seriál na pořad. Tam bych měl pro něj ve svém žebříčku určitě místo. 90% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)
  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)

Reklama

Reklama