Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

shyster 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jedno upozornění: Nedejte se odlákat dosti podprůměrnou 1.sérií, které schází příběh, vtipné situace a podobné nutnosti. Další 2 série (2. - 5 hvězdiček, 3. - 4 hvězdičky) už to ale napravují a konec 2.série, kdy se opravdu všechno posere, považuju za geniální vyvrcholení serie. EDIT: Tenhle seriál je dokonalá houpačka. 4.série navazuje na tu první a to opravdu dokonale. Taková slátanina mě zaskočila a naštvala. 5.série se pak vrací zase otrochu výše. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, co se týká posouvání hranic politické (ne)korektnosti na televizních obrazovkách je Showtime v dnešní době ještě o pár koňských délek před konkurenční HBO. Po masovém vrahovi a těžce promiskuitním spisovateli v případě Weeds pasuje do role hrdinů matku-dealerku Nancy, jejího doslova úchylného švagra Andyho a jejich neméně vypečené přátele a známé z městečka Agrastic, kteří mají navzdory titulní písní proklamované uniformitě společnou jednu jedinou věc - velice vyhraněný vztah k marihuaně (brku, hulení, ganje, vyberte si). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

37/102 Poetika Sho.com mi chyběla. Zpětně už není nutné sledovat provokativní námět jako ten hlavní motiv seriálu, dnes po dvanácti letech zůstal kvalitně napsaný seriál, který rozehrává v sympatickém půlhodinovém formátu příběh jednoho předměstí, jež není tak odlišné od toho místa, kde každý z nás žije. Tráva je konec konců příběhem mladé vdovy, která hledá cestu, jak žít svůj život. A to není málo. Každá série má navíc fajn cliffhanger. Zatím tedy po třech sériích stačí, uvidíme, jestli si najdu čas na zbývajících pět. Místy už to začíná připomínat grotesku. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Problém Weeds je že se tváří všelijak, několik první epizod mě vůbec nenavnadilo a jentak tak sem je dokoukal, pak ale přišel jakýsi zvrat a seriál začal být Vtipný, propletený, smutný a postupem času ukazuje že ani pořádné drama mu není cizí. Postavy sem si doslova zamiloval a tak trochu zapadl do jejich nenormální rodinky. Závěr druhé serie by se mohl promítat jako prezentace slova "prekérka" :-) Jestli bude mit seriál stejnou tendenci jako zhruba od poloviny 1. a celé 2. série, nebudu mít problé mu dát plný počet. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama