Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer 7
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (7)

Živí mrtví (2010) 

Už si snad ani nedovedu představit, že existuje pondělí bez TWD, ale budu muset, jelikož tahle paráda nám pomalu končí. Málokterý seriál si prošel tolika problémy se svým natáčením - odchody herců (ať už dočasné, či trvalé) - a pořád dávkuje perfektní příběh. Poctivá komiksovka zpracovaná na velké plátno. Osobně jsem naskočil do tohoto rozjetého vlaku naplno až osmou sérií, tak kratší pokuky už proběhly dříve. Velmi dobře zvolené obsazení, kde ať mám své oblíbence, tak všechny postavy jsou v určitých pasážích výborné. Když totiž jste nakonec schopní obrečet i neoblíbenou postavu, tak Vám to holt servírují perfektně. Vždy s přicházející novou sérií kroutím hlavou při představě, kolik mi to pak zabere času, když to budu někdy sjíždět od začátku. Nádherné kostýmy, skvělé dějové linky a naprosto dokonalé příběhové sekvence protkány skvělými zvraty.  Až to jednou skončí (a že už se tomu blíží) bude tu navždy prázdno. 1. série - 85%. 2. série - 85%. 3. série - 90%. 4. série - 75%. 5. série - 75%. 6. série - 75%. 7. série - 75%. 8. série - 75%. 9. série - 90%. 10. série - 85%. 11. série - 75%. ()

Série 1 (2010) (S01) 

Úvodní série je pro mě osobně hodně na hraně. Výborný začátek, ale kolik toho je Rick schopen obětovat pro tašku se zbraněmi prostě nepochopím... 85% ()

Série 10 (2019) (S10) 

Desátá série pokračuje tam, kde skončila ta předchozí, tedy Válka proti Šeptačům je v plném proudu! Bohužel nás opouští další hlavní a výborná postava Michonne, ale na druhou stranu zpět je Maggie. Po odmlce v podobě 9. série se ke slovu opět dostává Negan a je to nářez! Ve výsledku právě Negan oddře celou Válku, díky němuž Carol zase začala sbírat plusové body, ALE zanedlouho se propadla zase níž a níž.. Samotná linka série končí klasicky 16. epizodou, ale po ní nám tvůrci chtěli "zmírnit čekání" na 11. sérii, a tak doplnili 6 bonusových epizod - respektive 1+5, jelikož 17. epizoda je zcela v pořádku s celkovým vyzněním celé série. Bohužel bonusové epizody nám spíše nabídly zbytečnější linky a podle mě i vážného konkurenta na Nejhorší epizodu seriálu, tedy epizodu Find me, kterou překoná jen Město žen, které je prostě naprosto tragické...ALE i bonusy se ve finále vykoupí, když závěrečná epizoda je zaměřená na zcela unikátní minulost Negana která je fakt jedna z těch vůbec nejlepších. Maggie is back! 85% ()

Všude dobře, doma nejlíp (2021) (S10E17) 

Dne 4.10.2020 jsem viděl 16. epizodu TWD, od té doby se tyhle hodiny zastavily. Ani nedokáži vyjádřit, jaké to dnes bylo.. Skvělá atmosféra, kdy Maggie strhává veškerou pozornost na sebe. Úžasné, jak 1 postava dokáže nabít tolik sil celé show. Fakt mega moc se těším na zbytek 10. série. Negan v. Maggie si pro sebe asi ukradnou velkou část :) ()

Tady Negan (2021) (S10E22) 

A je to tu! Epizoda, na kterou se prostě musel těšit úplně každý! Pokud bonusové epizody 10. série přinesou tohle, tak jejich nedostatky jsou částečně vykoupeny... Naprosto geniální epizoda, tak dojemná, tak epická! Úžasná linka z minulosti, která tak moc podpoří brilantní Neganův charakter.. Dokonce tvůrci nezapomněli na tolik věcí - Proč Negan tolik mluví? Proč má takový vztah k Lucille? Proč má rád děti? - na to vše je zde smysluplná odpověď! Srdcervoucí hudba odvedla takový kus! Tady lze jen a jen chválit.. Za mě nejlepší epizoda 10. série a současně pro mě i druhá nejlepší epizoda seriálu! (P.S. nejlepší epizodou je Neganovo arrivée)100%! ()

Série 11 (2021) (S11) 

Here we go, je tu finální série seriálové trvalky již od roku 2010, tedy projektu, jenž nás provázel po celé desetiletí.. A tohle je zatím nejvíc kritizovaná série, jaké jsem byl součástí. Diváci pořád dokola křičí to stejné, ať "Where is Rick!" nebo jiné výblitky, jak je to dlouhé a jak je to pořád totéž dokola. A nejlepší, že když už přejdou tvůrci do emočních sekvencí, tak se zase bude ozývat, jak vypočítavé to je. S tímhle jděte všichni někam! Pokud nejste schopní si sérii užít a i přes její chyby se pokaždé nastavit na náladovou vlnu, asi se nedočkáte ničeho... Ale co na to říkám já? Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů zamířil k cíli a došel k němu nakonec s velkou parádou, tak jak bych si přál. Mírně cyklický příběh série, který představuje zkoumaní nově objevené komunity - Společenství, ukazuje další organizovanou skupiny, které je tentokrát v mnoha oblastech na naprostém vrcholu. Je dokonalá ve všem, nechybí vybavená armáda, ani fungující zdravotnictví. Ovšem jak již naši skupinku známe, oni jsou zkrátka neposední. Přes všechnu skepsi a samostatnost dokáží prokouknout do skutečného obrazu vedení komunity a v něm odhalit zkažené jádro. Spousta nových postav, další rozvrstvující se linky, to vše jen nabaluje další problémy a rozšiřuje známý svět. Nejdelší série co do délky, ale příběhově přešlapuje na místě. Naopak nejfunkčnější jsou odbočky od hlavní dějové linky.. Tahle série nepřekvapí a kromě neuvěřitelné nostalgie toho nepřinese moc. Vrací se Maggie a Negan už má svobodnější postavení.. Tady mi ta Rickova vůdcovská skepse chyběla o kus více než proti Šeptačům. Po dvou vážně silných sériích jasný pokles kvality, ale pořád je to ten milovaný seriál. Finální epizoda je pak tak krásným pohlazením, jehož druhou půli naprosto miluji, a které odpoví na to, co je potřeba... Pokud však mám mít jednu výtku, tak tenhle seriál byl vždy známí tím, že byl nevyzpytatelný a vy jste se pořád dočkávali smrti tolika hlavních postav, zde Vám neumře nikdo. Vlajková loď celého Walking Dead univerza doplula do cíle.. Byl jsem u toho! 75% ()

Odpočívej v pokoji (2022) (S11E24) 

Až mně bude nejhůře, tak tohle bude jedno z prvních, po čem sáhnu... Tohle je závěr pro nás, pro fanoušky, my dostaneme, to co milujeme a tajně si přejeme.. Já jsem došel cíle, po takové době mi padá kámen ze srdce, jelikož tohle je nádherné.... Není to ani zdaleka nejlepší epizoda seriálu, neodpověděli na všechny otázky, ale došli tam kam měli. Co bylo jen představou stalo se realitou. Nic mi nikdy nebude chybět více. Jsme ti, co žijí. ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama