Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hof, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (5)

Dáma a Král (2017) 

Když jsem koncem září zjistil, že nám v říjnu oblíbenou Modravu nahradí nový seriál, co nám názvem prozatím nic neříkal, bylo mi to poměrně líto. Ale po pomalém rozjezdu jsem si dost oblíbil nejen už pro mě dávno sympatického staršího Hádka, ale i Terezu Hofovou, která s Prokopem tvoří hodně příjemné duo. Od dílu s hotelem, přes povedenou Krvavou svatbu i zajímavý díl s táborem jsem si seriál skutečné oblíbil a dost mě potěšilo, že se už za 14 dní vrací druhá série. Snad nabídne obdobně ojedinělé případy a neutichající pohodu na pozadí jednotlivých epizod. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Seriál mě jako naprostý nováček, který o sobě záměrně dopředu skoro nedal vědět, mile překvapil a přestože byly prvotní epizody trochu bez duše, podzimní sezónu jsem si užil opravdu hodně. Počínaje fajnovým Fajn víkendem, přes skvěle sofistikovanou Krvavou svatbu až k příjemně obsazené Vraždě v jezerní kotlině. Tyto tři epizody zařídily startu seriálu moji pozornost. 8/10 ()

Série 2 (2018) (S02) 

Po Vánoční pauze se Prokop s paní..ehm..slečnou Braunovou vrátili a já si začal říkat, kdy se konečně dočkáme vysvětlení případu, který celý seriál zpočátku nakopnul. Na diamantový dvojdíl jsme si nakonec počkali skrze průměrnější epizody, kterým ovšem vévodily Piškulovy Tóny smrti nebo světově proslulá ztráta paměti v Zapomenuté vraždě. Mrtvých bylo možná zbytečně moc na nevinný český krimiseriál, jinak ale nebudu oponovat potenciálnímu podzimnímu navázání. 7/10 ()

Série 3 (2018) (S03) 

Bez Hádka to ztratilo veškerou šťávu, která tenhle seriál vymykala nad veškeré trapnosti současné tvorby televize Nova. Poslední epizoda leccos zachránila a její pozoruhodný konec mě navnadil na sérii následující. Doufám, že nebudu muset koukat s mírným odporem, jako tomu bylo u letošní podzimní sezóny. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Čekali jsme úplně nesmyslně dlouhé roky, aby se nám nedovysvětlila rozehraná série, v níž se konečně sliboval návrat postavy, která tvoří polovinu názvu. Jsem ale většinou epizod tak znuděn, že mi už bylo ke konci naprosto jedno, jak se bude příběh i jednotlivé epizodní linky vyvíjet a na 5. řadu už kašlu. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama