Reklama

Reklama

Cesta do neznáma

(seriál)
  • USA Sliders
USA, (1995–2000), 64 h 35 min (Minutáž: 43–85 min)

Hrají:

Jerry O'Connell, John Rhys-Davies, Kari Wuhrer, Charlie O'Connell, Robert Floyd, Will Sasso, Peter Jurasik, Zoe McLellan, Michael McMillian, Connor Trinneer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Mladý student fyziky Quinn Mallory (Jerry O'Connell) objeví způsob, jak cestovat do paralelních vesmírů. Cítí, že se mu právě podařilo vynalézt něco, co by mohlo mít neuvěřitelný přínos pro lidstvo a rozhodne se svůj objev prakticky demonstrovat před přáteli. Jenže všechno nevyjde tak jak by si Quinn představoval, je totiž spolu se svou kamarádkou Wade Wellesovou(Sabrina Lloyd), universitním profesorem Maximilianem Arturem (John Rhys-Davies) a zpěvákem Rembrandtem Brownem (Cleavant Derricks), kterého až do toho osudného dne neznal, nasát červí dírou, která je pošle na dlouhou cestu, ze které nemusí být návratu... (Dudek)

(více)

Recenze (58)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle serialu zmatena. Chvílemi mi přijde hodně stereotypní, děj se v dílech hodně opakuje (přijedou, přidají se k nějaké revoltující skupině, všechno jim tam vyřeší a tak tak odjedou), občas takové nemastné romantické či emoční scény, ale asi ti herci to nějak zachraňují. Jsou všichni hrozně sympatičtí a takoví "normální" a co se mi líbí je, že často se řeší různá sociální či obecně problematická témata, kritika různých režimů, diskriminace kohokoliv od kohokoliv... je to prostě příjemné na dívání, ale rozhodně to není seriál, abyste se na něj dívali celý den, protože se to fakt hodně opakuje. Ale hlavně se mi i líbí, že tam není takováta uspěchanost a akčnost apod. (nevím jak to nazvat), která je často v dnešních, především amerických seriálech. Prostě z toho čpí ta 90. léta, což mám ráda:) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svého času byl nejspíš tento seriál kult, já mám to neštěstí ho vidět až nyní po 11 letech od data jeho vzniku a přijde mi samozřejmě trochu staromódní. Ale to není ten hlavní problém zahrnutý v mém hodnocení (mám v oblibě plno mnohem starších seriálů), spíš mi v tomto dílku chybí propracovanější systém, nějaká ta koncepce a hlavně nadčasovost. Po shlédnutí pár dílů jsem zabředla do rutiny opakovaných klouzání a rádoby zvratů, pravdou sice je, že onen stereotyp je částečně kompenzován střídáním žánrů jednotlivých dílů. Nicméně v celku ten seriál nešlape a rychle ztrácí dech. Ale i tak je to příjemná ranní oddychovka před odchodem do práce... ()

Reklama

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Já a tento seriál. V dobách dávno minulých, jsem viděl pár dílů a nedávno jsem na jedné stránce oběvil seriál celý a " on-line ke shlédnutí " Tak jsem si řekl že to zkusím. Zapnu video a málem mně trefil šlak, když na mně začala řvát reklama + se k tomu otevřelo dalších 5 stránek z dalšíma reklamama. FUJ TAJBL SAKRA. Pozavíral jsem všechny ty stránky a zmáčkl znovu play. Opět se vynořila reklama ( pokaždé když jsem dal pauzu, nebo play, tak se otevřela další stránka z reklamou ) tak jsem ji trpělivě vyslech oněch 5 vteřin a dal přeskočit. Zhruba po 5 minutách se mi video zastavilo a začalo znovu načítat. Koukám jak tele, a ihned míří na stránku Rychlost.cz a kontroluju výkon a stabilitu mého PC. Vše je v pořádku, problém je tedy v samotném videu. Házím ručník do ringu a vybírám si jiný prohlížeč, který nabízí seriál taky i když v Angličtině - to mi nikdy nevadilo. Zapínám tedy seriál z titulky v Angličtině, a hned po zmáčknutí PLAY, se opakovalo 5 minutové nervačení z reklamou a neustále se otvíranými reklamami. Po asi 5 minutách se mi přes celé video oběvila reklama, takže jsem nemohl číst titulky. Když se reklama zmenšila jen na úzký proužek ve spod videa, myslel jsem že mám vyhráno. HOVNO !! Jakmile jsem zmáčkl znovu PLAY, tak mi opět vyskočila reklama přes půl videa, a už se nechtěla zmenšit + mi jedno okno z reklamou, začalo řvát jak kráva, a musel jsem 3x potvrdit tlačítko že tuto stránku chci opusti. No zkrátím to - viděl jsem během půl hodiny asi 12 minut prvního dílu. Bolely mně uši, mněl jsem nervy z otravné reklamy a vyčištění PC, mi vymazalo asi 600 nesmyslných stránek na všechno možné a otravné. Čily ze seriálu jsem nemněl nic a tak raději nebudu hodnotit, protože si na tento seriál opravdu pamatuju jen matně. Znovu to šílené video nervačení prožívat nechci, tak toho prostě nechám a seriál je tímto bez hodnocení. Reklama je protivná až hrůza, a mněla by být nějak omezena zákonem. Není přece možné v 5 minutách neustále 20x zavírat okna prohlížeče, které se vám neustále samy otvírají ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Sliders je ten nehorší příklad totalně zničeného seriálu. Doslova zabitý společností Fox, aby byla mrtvola později ještě znásilněna společností NBC. Pomyšlení na to co provedli mi vždy pořádně hne žlučí a bodne u srdce. První dvě série jsou výborné, z oblíbeného téma paralelních vesmírů (např. ve Star Treku) si udělali hlavní myšlenku a tak si mohli vymyslet prakticky jakoukoli realitu. Často jsou ty výmysly hodně naivní a děravé a je to spíše určené pro starší děti, nicméně díky všudypřítomné nadsázce to moc nevadí. Sestavě zcela vévodí profesor Arturo, jedna z nejlepších seriálových postav vůbec, jehož arogance (nejlepší byl už v dabingu, ale v originálu je ještě o třídu lepší, v perfektním hlubokém britském akcentu) je neskutečně zábavná a s Rembrantem tvoří krásný protiklad. Dnes by někdo mohl namítnout, že je zosobněním černošských stereotypů. v devadesátých letech se to naštěští ještě mohlo. Wade je sice občas svou naivitou trochu otravná, ale při pohledu do těch jejích nádherných očí by jí člověk odpustil cokoli. No a Quinn tak nějak do počtu a pro ženské obecenstvo (v každém druhém dílu si najde záminku se svlíknout do půl těla), ale není špatný. Jenže ve třetí sérii vzal přímo Fox otěže seriálu, začal kopírovat často béčkové filmy přidávat pohádky, přeměňovat ho v akční seriálové klišé roztahané do zbytečně mnoha dílů, musela přibýt silikonová sexbomba a superzáporák, navíc se přesunuli ze San Francisca někam do vidlákova. A když se jim na to představitel nejlepší postavy John Rhys-Davies vykašlal po neshodách s tragickými scénáristy, tak seriál dojel ve smrtelné křeči třetí sérii. Dál už ani původní producent Tormé nemohl pokračovat. To ale ještě nebylo to nejhorší, seriál převzala NBC na Sci-fi channel a protože se jim na to vykašlala i Sabrina Lloyd, tak její postavu potkal osud ještě horší než Arturův. ČT zcela prozřetelně poslední dvě série vůbec neodvyslílala, dobře udělali. Běžně mám snahu hodnotit podle lepších sérií a né průměrů, problém je, že první dvě série zahrnují pouhou čtvrtinu celkového počtu dílů. 1. série 85% (Prince of Wails, The Weaker Sex) 2. série 72% (Love Gods, Post Traumatic Slide Syndrome) 3. série 36% (Double Cross, State of the ART) 4. série 31%, 5. série 10% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu pochopit to, jak dokázali autoři nesnížit laťku scénářů aspoň po ty tři slušné série z pěti i přesto, že je to všechno o tom samém ale každá ta Země je uplně jiná. Nepřijde mi to zas tak ujetý seriál ale jako malý jsem ho rád sledoval i když jsem moc dílů neviděl. Dnes si to vynahrazuji a postupně sleduji o co všechno jsem přišel. Dobrodružně pojatý seriál, který ani vtipem nešetří a ten černoch to příjemně uvolňuje. (73%) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)
  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)

Reklama

Reklama