Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele KM Phoenix k tomuto seriálu (18)

Zazpívej (2016) (S07E07) 

To že je Carl nebezpečnej idiot vím už nějakou tu sérii, ale že je až tak mimořádně neschopnej, to mi museli ukázat až v tomto díle. Jinak Negan je stále stejný, což už je poněkud unavující. Uměle natahované napětí prokládané množstvím vaty je zatím leitmotivem této série. ()

Série 8 (2017) (S08) 

Série kde jsou nepředstavitelné plky prostřídávány frenetickou a bezduchou akcí, která má zakrýt naprostou scénáristickou bezradnost. Kromě toho to navzdory všudypřítomným kecům o všelijakých skvělých a tajných plánech a protiplánech vypadá, že jediná strategická doktrína, kterou tu vyznávají naprosto všichni bez ohledu na stranu v konfliktu, je doktrína "lidské vlny" (Human Wave Doctrine) v té podobě jak byla používána například Čínskou lidovou armádou. Což je v tomto světě omezených zdrojů (jak lidských tak materiálních) opravdu dost nevěrohodné či dokonce debilní. Série se také mimořádně vyžívala ve dvou věcech: 1) časové hrátky - tolik flashbacků a flashforwardů se jen tak nevidí - některé díly tak působí až vyloženě nasírace jelikož se hrabou (bez toho aby to pro díl či sérii, mělo nějaké závažnější důvody) jenom v různých jiných časových obdobích než v jakém se série odehrává. 2) close-upy - a těch je taky nepočítaně - v kombinaci se slow motion je to mnohdy až k pozvracení a už jsem fakt alergickej na ty Rickovy krvavý oči. Celkově mne série ničím nepřekvapila, opět se zrecyklovaly věci, které jsme už viděli, ale překvapuje mne až fanatická věrnost některých fanoušků, kteří stále udržují tak nepřiměřeně vysoké hodnocení. ()

Milosrdenství (2017) (S08E01) 

No celkem bída, hromada flashbacků/flashforwardů a flashsideů a Rick s Amishovskými plnovousem... Jo abych nezapomněl, spousta vymlácenejch oken (ta nenahraditelná munice se musela vyplatit), výlet na benzínku (po těch letech musel bejt ten benzín extra kvalitní) a info pro Heisenberga_ nejednalo se o "Another One Bites the Dust..." ale o cover od Wierd Al Yankovice "Another One Rides the Bus..." to jen tak pro úplnost... ()

Zrůdy (2017) (S08E03) odpad!

Díl ve kterém postavy soutěží, která z nich se bude chovat víc zhovadile... ()

Jak to musí být (2017) (S08E08) 

Příště prosím ještě víc slo-mo close-upů na ty dementní ksichty! ()

Klíč (2018) (S08E12) 

Jindy zde stačí pár kulek a auta vybuchují jak na běžícím páse (i když by mne zajímalo, kde po těch letech berou funkční palivo bez vlastní rafinérie), ale holt tentokrát to Rickovi nevyšlo a ani celej zásobník nezpůsobil nic jiného než pouhý výtok paliva. A dodělala to ta Mrs. Doubtfire s pojízdnou knihovnou. A o tom ohnivém tanci ve tmě ani nemluvím. ()

Nový začátek (2018) (S09E01) 

Hodně zvláštní start nové série, chvílema jako by šlo o nějakého hybrida The 100 a Revolution. Dostala mne naprosto bizarní scéna s vozem, keňou a pluhem v muzeu. Jinak mi to přišlo jako kdyby scénář byl pouhou alternativou, kterou nepoužili v minulé sérii. ()

Co přijde pak (2018) (S09E05) odpad!

Vemte si Most přes řeku Kwai, Příběh opravdového (v tomto případě chodícího) člověka a přidejte Neegana jako Radovana Karadžiče ve chvíli kdy ho konečně chytli a máte tenhle díl. ()

Kdo jste teď? (2018) (S09E06) 

Matlock a bahno alá Predátor. ()

Evoluce (2018) (S09E08) 

Ta scéna na hřbitově byla jak od Hammer Film Productions. Taky pobavilo jak Eugene odkopává druhou stranu brány než tu na kterou ji pak otvírají. ()

Přizpůsobení (2019) (S09E09) 

Tvůrci si řekli, že pod odchodu R. Grimese je potřeba zachovat kontinuitu a mít v ansámblu postavu, která se tváří nadmíru tragicky. Zde se toho chopil Neegan, ale i navzdory tomu byl asi nejzábavnější postavou tohohle dílu, jen doufám, že to výrazivo bylo pouze pro tento díl a ne že si ho jako Rick ponese dalších x sezón. ()

Ticho (2019) (S09E15) odpad!

Celkem souhlasím s komentářem uživatele paddy35, jen za sebe ještě dodám, že mne mimořádně otrávilo, že byl opět použit mustr, jaký tu byl již v tomto seriálu xkrát. Takže jsem opět byli svědky logické kapitulace a následné probírky. Na druhou stranu jsem rád, že Tara byla další na řadě. V otravnosti postav se směle dopředu dere Judith. Přijde mi, že uživatelé, kteří byli epizodou zaskočeni či překvapeni, buď neviděli několik posledních sérií či mají hodně selektivní paměť. ()

Bouře (2019) (S09E16) odpad!

Doják, koulovačka ve sněhu, absence děje a neskutečný hromady keců i tak se dá shrnout tento závěrečný díl deváté série. Co se týče sezóních finále tak tohle je jedno z nejnudnějších. ()

Jak daleko zajdem (2019) (S10E01) odpad!

Tak máme tu verzi The 100, ale v kulisách Revolution a nebylo to míněno jako kompliment. Celá ta záležitost s družicí byla fakt doopravdy? Neudělá kráter, jen tak si hoří mezi stromy a následně se dá ještě rozebrat? Je zcela jedno jestli se jedná o řízený či neřízený pád, takhle to doopravdy nevypadá. Okatější "deus ex machina" k posunu děje se asi vymyslet nedal. Naprosto nechápu to bezbřehé nadšení a množství 5 hvězd. ()

My jsme konec světa (2019) (S10E02) odpad!

Velká nuda, dívat se na lidi co předstírají zombie ve světě plném zombies. Ti co si myslí, že "Whisperers" jsou z nějakého důvodu zajímaví to možná bude trochu bavit, ale pro mne to byl poněkud úmorný kus, který ani neobsahoval tu nechtěnou vtipnost předchozího dílu. ()

V sevření (2020) (S10E09) odpad!

Takže walkeři už jsou jenom zbytečná stafáž, resp. spíš jen plátno na pozadí "děje". Celé to bylo nádherně vidět v první jeskynní polovině, kdy tam jen máchali rukama ve vzduchu jako na průměrném koncertě v obecním kulturáku. Oproti nasazení a nadšení, které walkeři projevovali na začátku seriálu je to opravdu hodně slabý čaj, no asi i mrtváci se časem unaví (a ještě furt se nerozpadli ani po těch deseti letech co byli vystaveni povětrnostním vlivům). ()

Řemdih (2020) (S10E11) odpad!

A nakonec došlo i na hezkou písničku... ()

Acheron: 2. část (2021) (S11E02) 

Ha ha, koukám, že nelogičnostem je stále dán volný průchod. Už deset let (+/-) mrtví čekají trpělivě na svých místech v mhd zatímco miliony dalších si migrovali po světě. A ten problém s dvěřmi? You gotta be kidding me.... Následně sejmou desítky nemrtvých, ale překvapivě těla zmizí a ulička je stále průchodná a další a další přicházejí. Granát zlividuje (ne)živou hmotu, ale sklo jen popraská. Není nad to když letí přírodní zákony do koše... ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama