Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (258)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100,000 (na epizódu)║ Dobrodružstvá z vesmírnej lode Entreprises aj keď len v Nemeckom znení sledované v tej dobe na dosť obľúbenej Rakúskej ORF1 boli niečím úžasným, potom ma už tie novšie série nemali šancu zaujať, táto stará séria ostala mojou jedinou obľúbenou, mená a tváre William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, ... ostali vryté v pamäti a nikto iný ich nedokázal nahradiť. /85%/ ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Najprv ma to nechytilo, potom som sa rozhodol nasilu to dopozerať a nakoniec sa mi to nechcelo odkladať. Lenže už mám nachystaného  Pickarda a filmy, takže sa vrátim neskôr.  Negatíva: repetitívnosť použitých tém (hlavne v úvodných epizódach), smiešne súboje (nemyslím iba “worst fight scene ever made”, myslím celkovo Kirkove a Spockove “vypínanie” protivníkov), kapitán Kirk (William Shatner nevie hrať). Niektoré tie námety sú vyslovene infantilne spracované. Pozitíva: okrem prínosu žánru? Originálne nápady (dvakrát takmer geniálne), všetky tie humanistické meta presahy, pán Spock. Najlepšie epizódy E15, E28. Otvorená myseľ. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Star Trekovské příběhy a jejich myšlenky jsou lepší než tohle slabé zpracování. To že je to z 60. let neznamená, že někdy musejí mít posatavy iq 70. Žasnu nad jejich toporností, hloupostí, dlouhým vedením toku jejich myšlenek a sexuální pudovostí zastiňujicí rozum. Dále je tu mnoho nevěrohodných situací (bodání mazacím nožem, vyndání holými prsty právě vyřízlý kov) atd. Hodnocení je hlavně za ty již zmiňované některé myšlenky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jako starožitnost okouzlující, musím přiznat, že to sleduju za účelem sběru estetických podivností, kterými je ten seriál prolezlý. Asi je moje hodnocení nespravedlivě nízké (rozumějte: současné :o)), ale většina příběhů je postavena stejným způsobem a humor, který v budoucnosti zdobí zejména McCoye, Scottyho i (nelogicky) Spocka se v prvních sériích ještě nevyklubal z embrionálního stádia. Přesto bezesporu klasika, která to všechno započala a seriál, který bude cenným materiálem pro estetiku analyzující 60. léta 20. století. Fascinující! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to hodně staré a je to na tom hodně vidět. Vím, že je to klasika, že to tak začalo a ve své době to byla bomba, ale dnes už to tak nepůsobí (snad jen pro zaryté Trekkies). Všechny dííly probíhaly většinou podle scénáře "nalezlo se nebezpečí na planetě, pošleme tam výsadkový tým, objeví se nová zajímavá kladná rasa, nová zajímavá záporná rasa, jeden člen posádky zemře (obvykle hrdinským obětováním se) a zbytek se šťastně vrátí na Enterprise". Bylo to naivní, pár dílů zábavné a navíc na Kirka se docela dobře dívalo, ale po těch pár dílech už nastala docela nuda. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (355)

  • Známá fráze "odvážně se vydat, kam se dosud nikdo nevydal", v originále „to boldly go where no man has gone before“, pochází z brožury Bílého domu z roku 1958 o vesmírném programu, kde se píše o lidských pokusech jít, kam se dosud nikdo nevydal. O několik desetiletí později v roce 1989 ovšem NASA v mottu k retrospektivním materiálům o programu Apollo použila frázi ve statrekové verzi jako přímou referenci. Fráze je mimochodem v angličtině gramaticky nesprávná. (mirliflore)
  • Celia Lovsky (T'Pau) nedokázala ukázať vulkánsky pozdrav prirodzene. Preto si musela druhou rukou oddeliť prsty mimo záberu, a v správnom momente len zodvihnúť ruku. (koba)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama