Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé příběhy jsou zajímavé a pokud Vám nedají spát, buďte si jisti, že přesně to tvůrci chtěli!!! Možná je něco mezi nebem a zemí, ale všimněte si, že ty nejneuvěřitelnější příběhy bývají pravdivé....Je to práce scénáristů? - ptá se průvodce pořadem.. Určitě je!! - Vždy totiž ten tajemný "moderátor" odpoví: " něco podobného se stalo tehdy a tehdy, tam a tam " == příběhy jsou napsány tak, aby zapůsobily, vedle pravdy možná jen stály... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kokoooos, to čo je? TOTO je kultové? Chápem, že ak na tom niekto v roku 1997 vyrastal, má pre to slabosť. Nostalgia je nostalgia. Ja sám som vyrastal na mnohých blbostiach a nedám na ne dopustiť, aj keď v kútiku duše si uvedomujem, že šlo o blbosti. Ale na tomto som nevyrastal a keď som to videl prvý raz ako dospelý chlap, fakt som sa nechytal. Ultra-nezáživná trištvrte hodina je plná krátkych mysterióznych "poviedok", ktoré sú mizerne nakrútené, napísané a zahraté, potom je tam moderátor v podaní mdlého Jonathana Frajesa, ktorého životnou rolou je Riker zo Star Trekov (nič proti, ako režisér hororového Star Treku: Prvého kontaktu podal Frakes výborný výkon) a ten mudruje o tom, že ktorý z daných neuveriteľných príbehov je inšpirovaný skutočnými udalosťami a ktorý je čisto fikciou scenáristov. No prisámvačku, to je teda rafinované! A na konci nám prezradí, čo je fikcia a čo pravda. Fakt straaašne zaujímavé. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,A za chvíli nás čeká vraždííícííí konev!!!" Je pravda, že občas to bylo přehnané; takové ty příběhy, jak někdo přijde někoho ze záhrobí varovat, už mi časem taky lezly na nervy a tenhle seriál je ukázkový příklad toho, když někdo neví, kdy má přestat. Ale už kvůli několika dílům, které mi v dětství nedaly spát a které jsme pak ve škole řešili pořád dokola a dokola nemůžu jít s hodnocením níž. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som to pravidelne sledoval ak som na to natrafil v TV. Ešte aj s babkou ak ma pamäť neklame. Príbehy pri ktorých divák hádal či sa jedná o fikciu alebo realitu zaujali v tom čase silným nádychom mysteriózna, horrorovou atmosférou a pretvárkou, že ide skoro akoby o reality šou. Fact or Fiction vyvolával nutkavý pocit (dokonca aj pri príbehoch čo sa nestali), toho, že sa podobná vec môže stať hocikomu z nás. Moderátori boli svojím prejavom celkom uveriteľný takže strach vtedy ohlodával aj mňa. Nostalgické 3*. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama