Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

Campbell 

všechny recenze uživatele

PArádní seriál kterej mi jako malému nahnal nejednou strach, je sice pravda že některé povídky jsou slabší, ale máme jich tu rovnou 5 takže většinou převyšuje kvalita. Dost často jsem se bál i lekl. A i dnes mi občas běhá mráz po zádech. Uvaděči jsou přesvědčivý a Frakes je parádní ve všech směrech. Sem tam role nějakého známějšího herce potěší(scrimm). Jen do dnes nevěřím polovině věcí co se udajně odehrála. Ale každopádně parádní a můj oblíbený seriál. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Soubor průměrných "záhadných" povídek, ale je to docela zábava, i když při troše inteligence (a když přijdete na fígl, který scénaristi používají) se většinou dá uhodnout, který z příběhů je pravdivý a který ne. Nejlepší jsou ovšem první dvě minuty, kdy Jonathan Frakes ukazuje takový ty zblbující obrazce. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tady jsem opravdu váhal, jak mám hodnotit. Věřte - nevěřte byl totiž kult mého mládí, i když jsem seriál nesledoval, znal jsem z vyprávění mých kamarádů snad každý díl. Tyto tajemné povídačky s velice temnou atmosférou mě děsily. Nestydím se, když přiznávám, že jsem někdy dokonce ani strachy nemohl usnout. Bál jsem se zlých bytostí, které nás obklopují, aniž bychom to věděli a stejně tak i všeho toho nadpřirozena. Na táboře jsem býval posledním, kdo zamhouřil oka, neboť jsem neustále myslel na to, co se mi všechno může stát. Jenže pak jsem jednou na seriál narazil v televizi, a to byl zásadní zlom mého mínění o něm. Zjistil jsem, že ústní podání je mnohem strašidelnější než to filmové. Navíc herecké výkony byly naprosto nepřesvědčivé a efekty působily dost levně. A to mi bylo líto. Strašidelné příběhy (jejich základy bez trapných dialogů) sami o sobě nabízejí povětšinou velice zajímavý potenciál, který by šel určitě využít mnohem lépe. (Obnoveno ze zálohy) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete, kde existuje reálne aj zdanlivo nemožné. Kde skutočnosť berie na seba podobu ilúzie a kde sú niektoré veci nevysvetliteľné. Dokážete odlíšiť pravdu od fikcie? Vyskúšajte si to. Pozrite sa krátke príbehy z tohto amerického televízneho seriálu a pokúste sa uhádnuť, ktoré epizódy sú natočené podľa skutočných udalostí a ktoré sú len výplodom práce scénaristov. Fact or Fiction? Seriál "Verte neverte" je pohodový mysteriózno-horrorovo-scifi-fantasy bulvár. *** ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)
  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • V Rusku seriál přetočili a nasadili vlastního moderátora, v Německu mu vytvořili vlastní znělku. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama