Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Psychor k tomuto seriálu (3)

Žena v zrcadle / Elektrické křeslo / Rodinné setkání / Mstící kulka / Dům snů (1997) (S01E01) 

Úvodní epizoda první série se tvůrcům vůbec nepovedla. Nepříjemnou mysteriozní atmosférou oplývá pouze příběh Apparition o ženě v zrcadle, kterému dávám 4*. Zbývající části v tomto ohledu výrazně zaostávají a nenabízejí nic, čím by si zasloužily mou pozornost. Electric Chair 2*, On the Road 2*, Number One with a Bullet 2* a Dream House 2*. Jako znalec tajemna jsem navíc ve všech případech dokázal odlišit pravdu od smyšlenky, takže celkově hodnotím prostřednictvím silnějších dvou hvězd. ()

Pohřební ústav / Metro / Příšera ve skříni / Svědek u soudu / Traktor (1997) (S01E02) 

Kvalitativní úroveň jednotlivých povídek sice mírně stoupla, jenže epizoda tentokrát neobsahuje žádnou, u které bych si samou nervozitou okusoval nehty. Viewing 3*, Subway 3*, Kid in the Closet 2*, Justice is Served 3*, Tractor 3*. Ještě dodám, že jsem opět zcela správně identifikoval příběhy, které mají reálný základ a ty, za které vděčíme fantazii scénáristů. Průměrné tři hvězdy. ()

Vyvolávání duchů / Tlusťoch a televize / Vdova / Imaginární kamarád / Výzva v rádiu (1997) (S01E03) 

Ani v této epizodě žádný z příběhů nedokáže výrazněji zaujmout. Jakožto zdejší hororový expert jsem pak hrubě nespokojen zejména se zpracováním úvodního segmentu, v němž postavy využívají spiritistickou tabulku. Očekával jsem alespoň náznak pravé hororové atmosféry, jenže výsledek nestojí ani za zklamané odfrknutí. Prophecy 1*, Couch Potato 2*, Love over the Counter 2*, Imaginary Friend 3* a Last Man on Earth 2*. I tentokrát jsem s naprostou precizností odhalil, které ze zápletek byly inspirovány skutečností, a které byly naopak vymyšlené od A až do Z. Dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama