Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První série mě hlavně seznámila s postavama, oblíbit si Nancy, Conrada nebo Andyho neni takovej problém, mnohem jednodušší je nemít rád Celii. Mě štve hlavně dvojice synů. Ale i tak se na seriál dá dobře dívat. První série je na 70% druhá se zlepšuje a jde na 80% a to hlavně díky posledním dílům, protože ty mají grády a člověk chce koukat dál a dál. Třetí série se ještě zlepšuje a závěr je pěknej 85%, ve čtvrté sérii jsme přišli o některé oblíbené postavy, rozvíjí se linie toho nelegálního obchodu. Ale nepřijde mi to o nic lepší možná naopak tahle serie mě tolik nechytla a vrací se na svých 80%. Moc se mi líbí úvodní titulky. Po paté serii jsem více než zklamaný. Postavy mě začaly hodně štvát, všechny a hlavně Nancy. Jdu na 70% a myslim, že bude ještě hůř, už to nemá to kouzlo. *** A přichází sedmá série a Nancyin pokus o návrat na svobodu. No jo no, ale někteří se prostě nemění a tak nás čeká ten samej kolotoč jako vždy. Postavy jsou opět občas dost na ránu, ale když už jsem s nima vydržel tak dlouho, tak je neopustim. navíc to ještě docela solidně baví. a to má na starost hlavně Doug a Andy. *** Tak a je to tady, přichází konec jednoho z nejkontroverznějších seriálů, které Showtime nabízel celých osm let. Je čas se rozloučit s Nancy a její povedenou partičkou a je samozřejmě, že díky tomu dojdeme k chvilkám nostalgie a musíme ještě naposledy vidět pár zapomenutých nebo polozapomenutých tváří, které jsme potkali v průběhu těch let. Závěrečný dvojdíl z budoucnosti pobavil a krásně uzavřel celou ságu rodu Botwinů. Nezbývá než si zapálit posledního jointa, sednout si na zasněženou terasu a společně s přáteli a zavzpomínat na tu skvěle ztřeštěnou a rozhodně nezapomenutelnou jízdu. Ještě se někdy rád vrátím a podívám se na tuhle neortodoxní zábavu, protože tohle je guilty pleasure jak má být. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Tráva je seriálem postaveném především na výkonu herečky Mary-Louise Parker, která svoji práci odvádí více než skvěle. Spíše v pozadí a jako doplněk můžeme sledovat další dějové linie. Můžeme sledovat životy její rodiny, jejich sousedů, spolupracovníků a spoluobčanů. Nutno však řící, že ať sledujete tu či onu linii, kvalitu vždy najdete. Postavy v seriálu jsou velice reálné a neidealizované, což jistě přidá na zážitku ze seriálu. Navíc človek pozná jak funguje správná americká drogová mašinérie :). Začátek první série měl lehce pomalejší rozjezd, avšak konec série už jede na plné otáčky a strhuje diváka nekompromisně na svoji stranu. Od počátku druhé série je divák obeznámen se všemi postavami jejich charaktery a je plně vtáhnut do dramatického děje plného zvratů skvěle odlehčeného komediálními prvky. Jestliže jsem byl při první sérii mile překvapen, druhou jsem byl nesmírně nadšen a mé nadšení neopadalo ani v dalších seriích. Televizní stanice Showtime zkrátka opět ukázala, že ví jak na to. 1. série - 80%, 2. série - 95%, 3. série - 90%, 4. série - 85%, 5. série - 85%. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Trávu jsem dlouhá léta milovala, všechen ten nekorektní a brutální černý humor, všechny ty nezaměnitelné postavy. Za celá ta léta ale prošel velkou proměnou a z takřka čistě komediální podívané se postupně stala vážná záležitost, což rozhodně nebylo na škodu. Bohužel poslední série už zkrátka nebyly tak výživné a Jenji Kohan často vařila z vody. Zrovna u Trávy to prostě chtělo utnout dříve, osm sérií bylo příliš a nakonec jsem tak musela ze svého hodnocení tu jednu hvězdičku ubrat. Jen doufám, že v případě jejího dalšího skvělého seriálu (Orange Is the New Black) nakonec nedojde k podobnému poklesu kvality. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V posledním díle 6. série můžeme vidět i autorku seriálu Jenji Kohan (96petrol)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama