Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Trávu jsem dlouhá léta milovala, všechen ten nekorektní a brutální černý humor, všechny ty nezaměnitelné postavy. Za celá ta léta ale prošel velkou proměnou a z takřka čistě komediální podívané se postupně stala vážná záležitost, což rozhodně nebylo na škodu. Bohužel poslední série už zkrátka nebyly tak výživné a Jenji Kohan často vařila z vody. Zrovna u Trávy to prostě chtělo utnout dříve, osm sérií bylo příliš a nakonec jsem tak musela ze svého hodnocení tu jednu hvězdičku ubrat. Jen doufám, že v případě jejího dalšího skvělého seriálu (Orange Is the New Black) nakonec nedojde k podobnému poklesu kvality. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Zábavný, krásně nekomplikovaný, prostě podařený. Od seriálu jsem nic nečekal a dostal se k němu s přítelkyní spíše z nudy, ale nakonec jsme všech šest řad zhltly během pár týdnů. Zajímavé postavy - palec nahoru hlavně za Andyho a Douga! - a vyvíjející se děj (i když místy absurdní)j. A takovou Mary-Louise Parker bych za "mamču" bral hned (samozřejmě míněno s nadsázkou). ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem si všiml podobného ztvárnění, nebo chcete-li pojmutí, seriálu jako jsou Zoufalé manželky. Sarkastický humor v Trávě je báječný. Není sice tak častý, ale stojí za to. Abych byl upřímný, tak po prvním dílu jsem nevěděl jestli má cenu pokračovat ve sledování. Seriálu jsem dal šanci a po první sérii jsem spokojený. Vždyť ten vtip je až kolikrát dost ,,ujetý" (viz.v první sérii věcička pro ženy na baterky a její požívání, masturbace u počítače,...). Takže spokojenost. Tento seriál se snad ničeho nebojí. Jen tak dál. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný seriál. Nechýba humor, napätie, sympatické postavy, komické postavy (a nie trapné - Doug Wilson), stále nové zápletky, gradácia a nepriek tomu ani realisticky vykreslený život takpovediac neortodoxnej rodiny (aj keď paradoxne z polovice židovskej). A famózne zakončenia jednotlivých sérií lákajúce diváka vždy novou situáciou, ktorá jednoducho nemôže skončiť dobre. Ale predstaviteľov Weeds sa to zjavne netýka. Každý divák Vám totiž časom povie: Dont fuck with Nancy Botwin a spol. Jediné negatívum je asi morálne posolstvo tohto seriálu, ktoré je značne amorálne. Ale myslím si, že názov napovedá dosť na to, aby ste vedeli, že to asi deťom púšťať nemáte. Inak úroveň je so fuckin high. A Mary-Louise Parker bude mať pravdepodobne aj v 65ke stále ten svoj sexappeal. A tak sa domnievam, že nás čaká s rodinkou Botwinovcov ešte veľa nebezpečnej zábavy. // Update: Raz to skončiť muselo... ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)
  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama