Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 43. ročník (za rok) 1985 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, 44. ročník 1986 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis + nominace (7) - 43. ročník 1985 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Allyce Beasley ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je tu úžasný (ostatně jako vždy), ale moc mě to nebavilo. Nemá to spád ani ten správný náboj, který i z průměrných seriálů dělá kultovní záležitosti. Příliš se tady mluví, ale vtipný to není. Hlášek tu je taky poskrovnu a díly, které řešily vztah mezi Cybillou a Brucem byly nesnesitelné svojí rozvleklostí. Oproti Profesionálům nebo i proti Dempseymu a Makepeaceové hodně slabý odvar, asi jako dvacetkrát louhovaný čaj. 55% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří zažili rok 89 je to nepochybně dobrý seriál, ale pro nás, co jsme odkojeni demokracií, už je to jenom dost průměrná věc, která může zaujmout leda tak dobovou atmosférou a Willisem. Mít ty díly dejme tomu půl hodiny, tak přidám jednu hvězdičku, ale takhle to byla bohužel dost ukecaná nuda bez ničeho originálního. 50% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký krimi seriál, který nastartoval kariéru Bruce Willise a určil typ rolí, kde bude jako ryba ve vodě - hláškující drsňák. který je občas zranitelný. Úplně mi to sice nesedlo, ale začátek kariéry byl určitě lepší než závěr akčního hrdiny, kterým se Willis stal, když měl tento seriál pár týdnů pauzu a on si stačil natočit akční legendu Smrtonosná past (1988). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Standard osmdesátých let, neurazí až tak moc, nepobaví až tak moc, pamětníci nostalgicky zavzpomínají a přidají jednu hvězdičku díky laskavosti paměti, s plynoucím časem se nám vše zdá poněkud lepší, než to bylo doopravdy. Napětí v tomhle seriálu nebylo až tolik, kolik by si pořádná krimi zasloužila, humor byl postaven na stále se opakujícím klišé protikladu hlavních představitelů. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (16)

  • Scénář hodinového televizního filmu míval v té době zhruba šedesát stran. U tohoto seriálu mnohdy překračoval dvojnásobek. (Terva)
  • Tvůrce série vybíral hlavního herce z dvou tisíc uchazečů. Když narazili na Willise, na první pohled věděl, že je to jeho člověk, a prosadil ho i proti vůli šéfů ABC, kteří nevěřili, že by mezi oběma protagonisty mohlo fungovat jakékoliv uvěřitelné pnutí. (Hans.)
  • Bruce Willis byl vybrán do role Davida Addisona asi z dvou tisíc uchazečů. (Terva)

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama