Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Soubor průměrných "záhadných" povídek, ale je to docela zábava, i když při troše inteligence (a když přijdete na fígl, který scénaristi používají) se většinou dá uhodnout, který z příběhů je pravdivý a který ne. Nejlepší jsou ovšem první dvě minuty, kdy Jonathan Frakes ukazuje takový ty zblbující obrazce. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,A za chvíli nás čeká vraždííícííí konev!!!" Je pravda, že občas to bylo přehnané; takové ty příběhy, jak někdo přijde někoho ze záhrobí varovat, už mi časem taky lezly na nervy a tenhle seriál je ukázkový příklad toho, když někdo neví, kdy má přestat. Ale už kvůli několika dílům, které mi v dětství nedaly spát a které jsme pak ve škole řešili pořád dokola a dokola nemůžu jít s hodnocením níž. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)

Reklama

Reklama