Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze (117)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack W.G. Snuffy Walden: 1. Roseanne ,2. Cheers ,3. Head of the Class ,4. Night Court ,5. Doogie Howser, M.D. ,6. Sledge Hammer ,7. Taxi ,8. Alf ,9. The Cosby Show ,10. Parker Lewis Can't Lose ,11. The Days and Nights of Molly Dodd ,12. Hooperman ,13. The Nutt House ,14. Newhart ,15. The Slap Maxwell Story ,16. My Two Dads , ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Typicky americké moralizování maskované do hávu televizního sitcomu. Bohužel, i když nezastírám, že jsem se občas zasmál, je koncentrace dobrého humoru na sitcom poměrně dost nízká (na rozdíl třeba od dalšího částečně moralistického sitcomu Krok za krokem). Hlavním tahounem seriálu není Roseanne ani John Goodman, ale mladičká a už tehdy skvělá Sara Gilbert. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Revival už ukázal první tři epizody a já se zpětně vracím ke komentáři, který tu mám a opravuji - herecké osazenstvo JE z řad vysněných. Herci i herečky se skvěle doplňují dynamicky jako rodina. I v době nových, odvážnějších sitcomů Roseanne stále vyniká a nebere si servítky nikde a u nikoho, které ale zkušeně schovává pod rouškou klasického rodinného sitcomu. Chápu ale, že humor to nemusí být úplně pro každého. Pro mě to navždy bude zpříjemnění ranního vstávání do školy a od letošního roku i středečních večerů. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Američané prostě nemají narozdíl od Britů ten kouzelný dotek, který dokáže udělat z každé věci zábavu, nebo kult. Naštěstí existují výjimky srovnatelné kvalitativně s tou Anglií. Tento sitcom mezi ně nepatří, přišel mi z těch amerických nejhorší. P.S. Nedovedu si představit, co by Roseanne dokázala udělat ze Ženatého se závazky, kdyby jí ten konkurs na roli Peggy vyšel. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď som tento seriál pozerával v televízií počas školských čias na základnej škole niekedy v deväťdesiatych rokoch, seriál ma vcelku bavil. Dnes by som sa mu asi nezasmial, humor je už iný a takéto rodinné komediálne seriály, kde sa všetko odohráva v izbe s jedným gaučom už nefrčia. Navyše Roseanne bola poriadna bacuľka, ako aj všetci okolo nej a nebol na ňu vždy pekný pohľad, čo bolo ďalším mínusom. V takých Priateľoch boli aspoň kočky a to nehovorím o seriáli Baywatch. Takže by som to asi uzavrel, že tento seriál bol vhodný najviac asi pre seniorov a v dnešnej dobre už nezaujme asi žiadnu vekovú kategóriu. ()

Galerie (307)

Zajímavosti (20)

  • Sara Gilbert se příliš bála odhalit svým kolegům v seriálu, že je homosexuálka. Se svým tajemstvím se svěřila jen Johnymu Galeckimu se kterým tenkrát chodila. Johny Galecki to po celé roky natáčení držel v tajnosti a podporoval ji. Sara Gilbert poté prozradila, že si ho za to nesmírně váží a dodnes jsou dobří přátelé. (Roby)
  • V deviatej epizóde prvej série sa spomína "meter snehu vo Fargu v Severnej Dakote". Fargo (1996) je tiež jeden z filmov bratov Coenovcov, s ktorými John Goodman (Dan Conner) často spolupracoval. (Macejko)
  • Shelley Winters, která v seriálu hraje matku Estelle Parsons, je ve skutečnosti jen o 7 let starší. (slatkac)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama