Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze (117)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kdysi v raném a kulturně zaostalém mládí zábavný rodinný seriál po návratu ze školy, nyní ze zpětnou reflexi seriál nehodný jakékoli větší pozornosti než lehkého obeznámení, aby člověk chápal až do dnešních dnů táhnoucí se narážky a socio-kulturní odkazy. Delší komentář si tento seriál prostě nezaslouží... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Revival už ukázal první tři epizody a já se zpětně vracím ke komentáři, který tu mám a opravuji - herecké osazenstvo JE z řad vysněných. Herci i herečky se skvěle doplňují dynamicky jako rodina. I v době nových, odvážnějších sitcomů Roseanne stále vyniká a nebere si servítky nikde a u nikoho, které ale zkušeně schovává pod rouškou klasického rodinného sitcomu. Chápu ale, že humor to nemusí být úplně pro každého. Pro mě to navždy bude zpříjemnění ranního vstávání do školy a od letošního roku i středečních večerů. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 50. ročník (za rok) 1992 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman + nominace (11) - 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 47. ročník 1989 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 48. ročník 1990 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 49. ročník 1991 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, 50. ročník 1992 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Laurie Metcalf, 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, 52. ročník 1994 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Laurie Metcalf ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Rodinný sitcom pre všetky generácie, taký je seriál Roseanne. Má už síce odžité a je starší ako ja, ale to nič nemení na fakte, že na tú dobu je to naozaj dobrý projekt. Má mnoho sérií a zrejme už vtedy zaujal v USA. Niektoré časti boli síce dosť priemerné, ale špecifické riešenie rodinných problém a vzťahov v podaní Roseanne a Johna Goodman, (ktorého si pamätám viac z filmových Flinstones) bol celkom zaujímavý a vtipný. Vždy si ho rád pozriem a aj keď ani zďaleka nedosahoval takú úroveň ako neskôr "Krok za Krokom", na tú dobu to rozhodne stálo za to. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Tak jo, jdu do diskuse. Je to fakt zajímavý nápad na sitcom, rodina jejíž členové nejsou krásní, nemají moc peněz, nezáří štěstím a nadávají svým dětem- i kvůli souhrnu těchto faktů je seriál tak trochu barevně chudý, což možná při prvním pohledu dokáže odradit. Ale když vydržíte a ovladač necháte chvíli odpočívat, zjistíte, že je to lepší než většina konkurence. No řekněte mi, v jakém jiném americkém seriálu- kromě Simpsonů- něco podobného uvidíte. Je to jiné- přestože hlavní postavy jsou obyčejní lidé (možná spíš právě proto)-a většina lidí nemá jinakost ráda. ()

Galerie (307)

Zajímavosti (20)

  • Populární herec George Clooney se objevil v první sérii seriálu, a to jako šéf Roseanne (Roseanne Conner). (slatkac)
  • V deviatej epizóde prvej série sa spomína "meter snehu vo Fargu v Severnej Dakote". Fargo (1996) je tiež jeden z filmov bratov Coenovcov, s ktorými John Goodman (Dan Conner) často spolupracoval. (Macejko)
  • V pilotním dílu hraje postavu malého D.J.e Sal Barone, hned v další epizodě byl ale nahrazen Michaelem Fishmanem, který již v seriálu zůstal a odehrál všech zbývajících 220 epizod. (Alfréda)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama