Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má svůj příběh, je humorný, občas nějaké drama, ale hlavně nečekané zvraty, které ve většině případů vyústí ve výbuch smíchu. Nancy je taková netradiční mamča, která se dokáže postarat hlavně o sebe, ale snaží se ochránit i svou rodinu. Andy, strejda, který je svůj a svým charizma zaujme nejednu ženu. Synové velký pěstitel a malý vrah. Kombinace tohohle všeho prostě nemohla dopadnout jinak než v seriálu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, co se týká posouvání hranic politické (ne)korektnosti na televizních obrazovkách je Showtime v dnešní době ještě o pár koňských délek před konkurenční HBO. Po masovém vrahovi a těžce promiskuitním spisovateli v případě Weeds pasuje do role hrdinů matku-dealerku Nancy, jejího doslova úchylného švagra Andyho a jejich neméně vypečené přátele a známé z městečka Agrastic, kteří mají navzdory titulní písní proklamované uniformitě společnou jednu jedinou věc - velice vyhraněný vztah k marihuaně (brku, hulení, ganje, vyberte si). ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Weeds jsem si zamiloval a je to láska na celý život. Tak sladce a reálně napsaný seriál s upřímnými charaktery, s vytříbeným černým humorem, točící se kolem „horkého“ tématu, s nečekanou porcí zvratu, stále zvedající svoji kvalitu – se jen tak nevidí. Nemám s čím srovnávat a musím říct, že na nic víc než na každý nový díl Trávy se netěším v rámci seriálu na nic (nechytá se Lost ani nic dalšího). Potěší sem tam nějaká slavnější „kameo“ třeba Snoop Doggy Dogg. „Miluju“ Nancy ;-) zatím mám za sebou 4.řady a konec 3. a 4. mě totálně odrovnal. Těším se na další. ---Kvalita dalších řad šla lehce dolů, ale stejně se jedná o vysoce nadprůměrný seriál. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já vám nevín. Nějak v tom necítím onen provokativní podtón. Jako by to autorstvo vlastně myslelo vážně. Tak takhle ne! Chce snad někdo lidstvu nakecávat, že drogy, promiskuita, děti, využívající služeb prostitutek, násilí a vydírání jsou v pořádku? Tak s tím hrubě nesouhlasím! Čím pak budu asi tak šokovat své životopisce? Vezme-li si náš pronárod ponaučení z této pseudo mýdlovky, zapadnu do trapného průměru. Je to nebezpečné jak Stalinova matka zamlada, zkrátka, má to ničivý potenciál. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)
  • Úvodní píseň Little Boxes zpívá od druhé řady v každém díle jiný interpret. Mezi ně patří Malvina Reynolds (autorka a původní interpretka), Elvis Costello, Death Cab for Cutie, Engelbert Humperdinck, Kate and Anna McGarrigle, Maestro Charles Barnett, Aidan Hawken, Ozomatli, The Submarines, Tim DeLaughter of Polyphonic Spree, Regina Spektor, Jenny Lewis and Johnathan Rice, Randy Newman, Angelique Kidjo, Kinky, Donovan, Billy Bob Thornton, The Shins, The Individuals, Man Man, Joan Baez, The Decemberists, Michael Franti, Persephone's Bees, Laurie Berkner Band, Linkin Park a nakonec Pete Seeger. (Tom Riddle)
  • V pilotním díle není jméno autorky seriálu Jenji Kohan. Od dalších dílu se tam vždy objevuje. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama