Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z tohoto seriálku opravdu nadšen...zakladní podstata je celkem klasická, ale dealerství osamnělé mamky je zajímavě milé téma, trocha černého humoru neuškodí a celkově bych řekl, že se tvůrci snažili přijít s originálními nápady a nečekanými zvraty. Takže určitě palec nahoru. Po 3 sezónách jsem stále hodně spokojený. Ve druhé se z milého seriálu stala opravdová bomba s vytříbeným humorem a tlakem na zvědavost diváka. Ve (pro mě obecně) zlomové třetí sérii si seriál udržel svou kvalitu a nepřestává v tom, co mu šlo nejlépe a čím si získal diváka. Možná už na můj vkus tvůrci trochu moc zamotávají zamotané a některé postavy neustále mění postoje i přístup. Celkově bych ale mohl říct "I'm addicted to Weeds". U čtvrté řady už trochu klesá kvalita, ale finále je opět napínavé jako trenky a myslím, že nejsem sám, kdo se nemůže dočkat další série. V té, páté, už je však propad kvality i zábavnosti hodně velký - postavy jsou vyčerpané a příběh i dějové zvraty ztratily kouzlo. Snižuju hodnocení a myslím, že je na čase se seriálem skončit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

37/102 Poetika Sho.com mi chyběla. Zpětně už není nutné sledovat provokativní námět jako ten hlavní motiv seriálu, dnes po dvanácti letech zůstal kvalitně napsaný seriál, který rozehrává v sympatickém půlhodinovém formátu příběh jednoho předměstí, jež není tak odlišné od toho místa, kde každý z nás žije. Tráva je konec konců příběhem mladé vdovy, která hledá cestu, jak žít svůj život. A to není málo. Každá série má navíc fajn cliffhanger. Zatím tedy po třech sériích stačí, uvidíme, jestli si najdu čas na zbývajících pět. Místy už to začíná připomínat grotesku. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SEX V MESTE+SOPRANOVCI Plný počet nedám, ale je to sakramentsky blízko, no na zdielanie môjho nadšenia treba vidieť minimálne :) celú 1 sériu. Ako tu už padlo, Zhulené ZÚFALÉ MANŽELKY je celkom dobré prirovnanie, len tu je mix humoru a drámy oveľa tvrdší a nekompromisnejší (ale aj absurdnejší). Seriál sa mi dostal pod kožu aj vďaka tomu, že ani pri humore ani pri kšeftovaní netlačí na pílu, ale spolu to funguje znamenite... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá séria boli vtipné originálne a light. Tretia séria sa zvrhla na pologangsterku so surovými vtipmi tipu: "Ježíš tě neudělá ohnivzdornou." Kritizovať cirkev, armádu a súčasne porno treba vedieť, inak sa z toho stane veľmi rýchly kolotoč viac či menej vydarených skečov a vy už len počítate koľkokrát tam bol sex či bizarná smrť, Použijúc citát zo seriálu: "To je teda hoven!" ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama