Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 6
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (6)

Koruna (2016) 

// Fenomenální audiovizuální orgasmus, který pohltí a už nepustí. Wow. 10/10 ()

Série 2 (2017) (S02) 

// Některé díly (Misadventure, A Company of Men, Dear Mrs. Kennedy, Paterfamilias) na hranici geniality, jindy (Beryl, Mystery Man) zase zklamání z výběru slabší zápletky, nebo nevyužitého potenciálu jinak skvělé zápletky. Velkým zklamáním je taky hudba, která jen oprašuje fantastickou první řadu a Zimmerův theme. Jenže pánové/dámy, čert to vem, když je to pořád taková slast na pohled. A herci se letos rozloučili se seriálem ještě lepšími výkony než loni, především Matt Smith doslova ruloval. Takže jo, těch 9/10 tam v klidu pořád je, zlatíčko Claire Foy bude zatraceně chybět v příštích letech, snad se v Hollywoodu neztratí. Btw. postarejte se někdo, aby Psychor dostal svoje léky, díky. ()

Bubíšek (2019) (S03E04) 

"Let this be a mother's gift to her child. The one piece of advice. Find yourself a faith. It helps. No. Not just helps. It's everything." ()

Série 4 (2020) (S04) 

// Místo pohádky tragédie. Nemá smysl počítat, kolikrát mě seriál překvapil, dojal, rozlítil, nebo rovnou deprimoval, stejně tak se nebudu dlouze rozepisovat o tom, jak si to všichni hrozně dávají, od Olivie Colman až po nováčka Emmu Corrin, tohle jsou Emmy výkony kam se podíváš. Asi nejvíc mi letos imponovala hudba, se kterou se tvůrci naučili pracovat tak, aby nezastiňovala obraz, jako tomu občas bylo v předchozích řadách, ale když už se některá z melodií ozvala, tak to stálo za to. Stejně tak se mi líbil střih i zvolená forma vyprávění, konkrétně u páté a sedmé epizody. Některé epizody jako osmá měly za mě o něco slabší linku, ale v porovnání s občasnou vatou předchozí série to furt bylo značné vylepšení. Stejně jako na konci druhé řady mě pak mrzí, že si zase budu muset zvykat na nové tváře, ale to už holt k tomuhle seriálu patří. 9/10 ()

Osobní strážce (2020) (S04E01) 

// Charles, Diana, Železná lady, IRA...ve čtvrté řadě se pojedou velký bomby (pun intended) a tvůrci jsou si toho dobře vědomi. Už první epizoda se tak rozjíždí ve velkém tempu a musím říct, že jestli nějaká řada může překonat genialitu té první, je to právě tahle. Z Joshe O'Connora se navíc stává jasný tahoun seriálu a Emma Corrin je už po pár minutách naprosto k sežrání, takže jo, tuhle sérii si fakt užiju. ()

Pohádka (2020) (S04E03) 

// Nejsmutnější pohádka, jakou jsem kdy viděl. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama