Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

maty39 

všechny recenze uživatele

Spin off Buffy je o něco slabší než jeho předchůdce. Chybí mu o trochu zábavnější postavy. Znát je to především v páté sérii, kdy přibyde jedna postava z Buffy a hned je veselo (jinak by pátá série asi za moc nestála....i když má pár výborných dílů). Na druhou stranu, když porovnám Angela s dnešní upíro-seriálovou produkcí, které schází humor jako sůl (zdravím True Blood, kde se všichni tváří jako když sedí na záchodě), pak Angel je minimálně o stupínek zábavnější. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Prvá séria vlažnosť sama, kde by sme kvalitné epizódy napočítali na jednej ruke nešikovného drevorubača. Dej postupne graduje s treťou a štvrtou sezónou, ktoré sú takmer dokonalé. Lenže výšledný dojem kazí séria piata, ktorá všetko, čo sme videli predtým neskutočne rozmelnuje a čo sa týka kvalitatívnych výkyvov, je na tom takmer ešte horšie ako sezóna prvá (sorry, ale nepomohol ani príchod Spika). No a posledný diel je inferno samo o sebe a necháva človeka čumieť s otvorenou huboou. Čas vrhnúť sa na šiestu sériu, ktorá ale vychádza v inom médiu :) ()

Reklama

Tinne 

všechny recenze uživatele

Temné a osudové příběhy upíra s duší Angela jsou dospělejším doplňkem Buffy. Skvělé postavy, které během pěti sezon projdou neuvěřitelným vývojem. A finále, při kterém mne tvůrci nechali sedět se zaslzenýma očima dokořán a pootevřenými ústy ... PS: po druhém shlédnutí Angela, si dovolím přirovnání k mé nejoblíbenější knižní sérii: Buffy je Hobit a Angel Pán Prstenů ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepší spin-off, aký som kedy videl a presne seriál Angel je to, čo si Buffyverse zaslúžil. Pre milovníkov Buffy the Vampire Slayer je táto show povinnosťou. Rovnako ako aj Buffy, tak aj Angel má svoje kúzlo. Tento počin sa odlišuje svojou vyspelosťou, dospelejšou tématikou a temnejším tónom. Temná atmosféra spolu s detektívnou zápletkou utvárajú pravú podobizeň tohto skvostu. Taktiež je aj príbehom konzistentnejší a vyváženejší, než u jeho predchodcu. S naratívnou stránkou sa pracuje excelentne. To, ako sa pracuje s očakávaním diváka, by sa dalo nazývať umením. Aj s vývojom postáv sa seriál skvelo pohráva a nejeden charakter si prejde obrovskou zmenou. Postavy sú výborne napísané a ihneď si ich zamilujete. Ďalšou vecou, ktorú divák určite ocení sú božie hlášky a dumavé rozhovory. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angel (David Boreanaz) se jako člověk narodil v roce 1727 jako Liam v malém irském městečku Galway. V mládí byl opilecký záletník, který měl špatné vztahy s otcem. Po jedné hádce s ním v roce 1753 v 26 letech potkal prostitutku Darlu, která jej přeměnila v upíra. Když povstal, jeho malá sestra si ho spletla s andělem a pozvala do domu, kde zabil celou svou rodinu. Na to přijal přezdívku Angelus (latinsky "anděl") Následujících 145 let vraždil po celé Evropě a Asii, dokud nezabil v roce 1898 cikánku a její rodina ho nepotrestala návratem duše, aby cítil výčitky za své činy. O více než 100 let později v moderním Los Angeles hledá vykoupení. V seriálu za své skutečné datum narození považuje 1753. Lidské roky a 100 (pekelných) let, které strávil Acathlově diimenzi nepočítá. Na konci seriálu mu je tedy 251 let. (GreatestFan)
  • Christian Kane se původně hlásil na roli Rileyho Finna do Buffy. Joss Whedon si ho oblíbil tak moc, že mu nabídl roli Lindseyho ve druhém seriálu. (novoten)

Reklama

Reklama