Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný seriál díky kterému se zřejmě proslavil David Boreanaz, českému publiku známý díky seriálu Sběratelé kostí (Bones, 2005), ke dělal parťáky "Kůstce" Dr. Temperence "Bones" Brennanové (Emily Deschanel). Dvojče seriálu Buffy, přemožitelka upírů (Buffy, the Vampire Slayer, 1997). Strašné herecké výkony, ještě horší fimové efekty a scénáři nepřidá na charizmatu ani Charisma Carpenter. Verdikt: Opad! a 0 %. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vývar z Buffy. A to je docela průser samo o sobě. Tím pádem si člověk může jednoduše domyslet, jak kvalitativně vysoko bude Angel. Každý díl je úplně stejný, jako ten předchozí. A to i ten úplně první za nic nestál. Věřím, že spoustě lidí se to bude líbit, ale já beru trošku sofistikovanější zábavu. Třeba Fur TV. 20% ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne měkolikanásobně lepší než Bufyy . Angel a spike tu mají prostor který naplno využívají a seriálu to rozhodně nic na kráse neubira. Škoda jen že bylo tak málo sezon . Ještě na par dalšich to zaručeně mnělo . Jimak masky a triky dobry . Co se tyka podobnosti z Buffy tak tu najdete u hlavních představitelů a v pár zmínkách . Jinak si Angel šel svou vlastní cestou a nebylo to naškodu, ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno