Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze (117)

Davej 

všechny recenze uživatele

Tak jo, jdu do diskuse. Je to fakt zajímavý nápad na sitcom, rodina jejíž členové nejsou krásní, nemají moc peněz, nezáří štěstím a nadávají svým dětem- i kvůli souhrnu těchto faktů je seriál tak trochu barevně chudý, což možná při prvním pohledu dokáže odradit. Ale když vydržíte a ovladač necháte chvíli odpočívat, zjistíte, že je to lepší než většina konkurence. No řekněte mi, v jakém jiném americkém seriálu- kromě Simpsonů- něco podobného uvidíte. Je to jiné- přestože hlavní postavy jsou obyčejní lidé (možná spíš právě proto)-a většina lidí nemá jinakost ráda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je pravda že tučná žena v domácnosti nie je veľmi príťažlivá, veď taká sa nachádza v každej druhej domácnosti aj u nás. No je to potrebná zmena po tých úžasne krásnych a dokonalých ľuďoch zo seriálov Aarona Spellinga. Ukazuje, že aj v Amerike žijú obyčajní ľudia s obyčajnými problémami. A naviac je Roseanne vtipná, jej dcéry su drzé a jej syn je divný. K tomu všetkému skvelý John Goodman. To všetko platí dovtedy, kým rodný dom neopustí staršia dcéra a potom sa vráti v podobe inej herečky. Potom to už išlo aspoň o jednu hviezdičku dole. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Typicky americké moralizování maskované do hávu televizního sitcomu. Bohužel, i když nezastírám, že jsem se občas zasmál, je koncentrace dobrého humoru na sitcom poměrně dost nízká (na rozdíl třeba od dalšího částečně moralistického sitcomu Krok za krokem). Hlavním tahounem seriálu není Roseanne ani John Goodman, ale mladičká a už tehdy skvělá Sara Gilbert. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Tento sitcom miluji. Když je mi zle, mám špatnou náladu nebo jsem nemocná, tak vím, že se můžu vždy spolehnout na Rosseanne...a je mi jedno, jestli jsem viděla nějaká díl pětkrát. Je to prozatím jediný seriál, který je tak realistický. Mají v něm rodinné, finanční a jiné problémy. Neustále si něco budují, nic nemají zadarmo, vychovávají vzdorovité děti a přitom jejich soužití je v podstatě ideální. Líbí se mi to. Je fakt, že prvním pět dílů je docela špatných, a to proto, že si byli docela nejistí herci a byly v něm hluché místa, téměř žádná reakce z pohledu diváků, ale pak se to zlepšilo. Nakonec jsem si Roseanne hrozně oblíbila. John Goodman je božský, samotná Roseanne je skvělá a bez dětí by to logicky nebylo ono. Přiznávám, že poslední serie a půl mě moc nebaví, ovšem ty předešlé jsou super. Proč mi pomáhají, když je mi nejhůř? Nejspíš je to nějaký unik. Tady také vnímám jeho kvalitu. Tady je to špatně ohodnocené, ale mě to ani nevadí. Lidi jsou nejspíš zvyklí na něco jiného. Dala jsem mu šanci a jsem za to rada ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack W.G. Snuffy Walden: 1. Roseanne ,2. Cheers ,3. Head of the Class ,4. Night Court ,5. Doogie Howser, M.D. ,6. Sledge Hammer ,7. Taxi ,8. Alf ,9. The Cosby Show ,10. Parker Lewis Can't Lose ,11. The Days and Nights of Molly Dodd ,12. Hooperman ,13. The Nutt House ,14. Newhart ,15. The Slap Maxwell Story ,16. My Two Dads , ()

Galerie (307)

Zajímavosti (20)

  • Postava Dana Connera ztvárněná Johnem Goodmanem se v roce 2004 umístila na 13. místě v žebříčku časopisu TV Guide "50 Greatest TV Dads of All Time". (slatkac)
  • Ide o prvý seriál, ktorý otvorene podporil práva homosexuálnych párov. Taktiež v ňom môžeme vidieť prvý lesbický bozk na televíznej obrazovke. (Raccoon.city)
  • V pilotním dílu hraje postavu malého D.J.e Sal Barone, hned v další epizodě byl ale nahrazen Michaelem Fishmanem, který již v seriálu zůstal a odehrál všech zbývajících 220 epizod. (Alfréda)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno