Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný seriál. Nechýba humor, napätie, sympatické postavy, komické postavy (a nie trapné - Doug Wilson), stále nové zápletky, gradácia a nepriek tomu ani realisticky vykreslený život takpovediac neortodoxnej rodiny (aj keď paradoxne z polovice židovskej). A famózne zakončenia jednotlivých sérií lákajúce diváka vždy novou situáciou, ktorá jednoducho nemôže skončiť dobre. Ale predstaviteľov Weeds sa to zjavne netýka. Každý divák Vám totiž časom povie: Dont fuck with Nancy Botwin a spol. Jediné negatívum je asi morálne posolstvo tohto seriálu, ktoré je značne amorálne. Ale myslím si, že názov napovedá dosť na to, aby ste vedeli, že to asi deťom púšťať nemáte. Inak úroveň je so fuckin high. A Mary-Louise Parker bude mať pravdepodobne aj v 65ke stále ten svoj sexappeal. A tak sa domnievam, že nás čaká s rodinkou Botwinovcov ešte veľa nebezpečnej zábavy. // Update: Raz to skončiť muselo... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První série mě hlavně seznámila s postavama, oblíbit si Nancy, Conrada nebo Andyho neni takovej problém, mnohem jednodušší je nemít rád Celii. Mě štve hlavně dvojice synů. Ale i tak se na seriál dá dobře dívat. První série je na 70% druhá se zlepšuje a jde na 80% a to hlavně díky posledním dílům, protože ty mají grády a člověk chce koukat dál a dál. Třetí série se ještě zlepšuje a závěr je pěknej 85%, ve čtvrté sérii jsme přišli o některé oblíbené postavy, rozvíjí se linie toho nelegálního obchodu. Ale nepřijde mi to o nic lepší možná naopak tahle serie mě tolik nechytla a vrací se na svých 80%. Moc se mi líbí úvodní titulky. Po paté serii jsem více než zklamaný. Postavy mě začaly hodně štvát, všechny a hlavně Nancy. Jdu na 70% a myslim, že bude ještě hůř, už to nemá to kouzlo. *** A přichází sedmá série a Nancyin pokus o návrat na svobodu. No jo no, ale někteří se prostě nemění a tak nás čeká ten samej kolotoč jako vždy. Postavy jsou opět občas dost na ránu, ale když už jsem s nima vydržel tak dlouho, tak je neopustim. navíc to ještě docela solidně baví. a to má na starost hlavně Doug a Andy. *** Tak a je to tady, přichází konec jednoho z nejkontroverznějších seriálů, které Showtime nabízel celých osm let. Je čas se rozloučit s Nancy a její povedenou partičkou a je samozřejmě, že díky tomu dojdeme k chvilkám nostalgie a musíme ještě naposledy vidět pár zapomenutých nebo polozapomenutých tváří, které jsme potkali v průběhu těch let. Závěrečný dvojdíl z budoucnosti pobavil a krásně uzavřel celou ságu rodu Botwinů. Nezbývá než si zapálit posledního jointa, sednout si na zasněženou terasu a společně s přáteli a zavzpomínat na tu skvěle ztřeštěnou a rozhodně nezapomenutelnou jízdu. Ještě se někdy rád vrátím a podívám se na tuhle neortodoxní zábavu, protože tohle je guilty pleasure jak má být. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Noxon se objevil i v pilotním díle jako lovec medvědů. (Tom Riddle)
  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama