Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První série mě hlavně seznámila s postavama, oblíbit si Nancy, Conrada nebo Andyho neni takovej problém, mnohem jednodušší je nemít rád Celii. Mě štve hlavně dvojice synů. Ale i tak se na seriál dá dobře dívat. První série je na 70% druhá se zlepšuje a jde na 80% a to hlavně díky posledním dílům, protože ty mají grády a člověk chce koukat dál a dál. Třetí série se ještě zlepšuje a závěr je pěknej 85%, ve čtvrté sérii jsme přišli o některé oblíbené postavy, rozvíjí se linie toho nelegálního obchodu. Ale nepřijde mi to o nic lepší možná naopak tahle serie mě tolik nechytla a vrací se na svých 80%. Moc se mi líbí úvodní titulky. Po paté serii jsem více než zklamaný. Postavy mě začaly hodně štvát, všechny a hlavně Nancy. Jdu na 70% a myslim, že bude ještě hůř, už to nemá to kouzlo. *** A přichází sedmá série a Nancyin pokus o návrat na svobodu. No jo no, ale někteří se prostě nemění a tak nás čeká ten samej kolotoč jako vždy. Postavy jsou opět občas dost na ránu, ale když už jsem s nima vydržel tak dlouho, tak je neopustim. navíc to ještě docela solidně baví. a to má na starost hlavně Doug a Andy. *** Tak a je to tady, přichází konec jednoho z nejkontroverznějších seriálů, které Showtime nabízel celých osm let. Je čas se rozloučit s Nancy a její povedenou partičkou a je samozřejmě, že díky tomu dojdeme k chvilkám nostalgie a musíme ještě naposledy vidět pár zapomenutých nebo polozapomenutých tváří, které jsme potkali v průběhu těch let. Závěrečný dvojdíl z budoucnosti pobavil a krásně uzavřel celou ságu rodu Botwinů. Nezbývá než si zapálit posledního jointa, sednout si na zasněženou terasu a společně s přáteli a zavzpomínat na tu skvěle ztřeštěnou a rozhodně nezapomenutelnou jízdu. Ještě se někdy rád vrátím a podívám se na tuhle neortodoxní zábavu, protože tohle je guilty pleasure jak má být. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já vám nevín. Nějak v tom necítím onen provokativní podtón. Jako by to autorstvo vlastně myslelo vážně. Tak takhle ne! Chce snad někdo lidstvu nakecávat, že drogy, promiskuita, děti, využívající služeb prostitutek, násilí a vydírání jsou v pořádku? Tak s tím hrubě nesouhlasím! Čím pak budu asi tak šokovat své životopisce? Vezme-li si náš pronárod ponaučení z této pseudo mýdlovky, zapadnu do trapného průměru. Je to nebezpečné jak Stalinova matka zamlada, zkrátka, má to ničivý potenciál. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Otravné ztvárnění maloměšťácké představy o měkkých drogách. Jejich disrtibuce je v pohodě, pokud se jí zabývá chudák mamina, co jinak nic neumí a je neschopná (kráva). Ale bacha, nebude ji přece prodávat nezletilcům, to se nedělá. Dospělí si s drogou poradí, ti jsou zodpovědní. Obecně si ten seriál hraje na to, jak je kolem drog a vztahů cool s tunou hlášek, ale ve skutečnosti zůstavá zkostnatělý a povrchní s černbílými postavami. Naprostý opak Breaking Bad. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • V seriálu se několikrát objevuje kniha Rejuvenile od spisovatele Christophera Noxona, manžela Jenji Kohan, tvůrkyně seriálu. (Tom Riddle)
  • V pilotním díle není jméno autorky seriálu Jenji Kohan. Od dalších dílu se tam vždy objevuje. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno