Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První série mě hlavně seznámila s postavama, oblíbit si Nancy, Conrada nebo Andyho neni takovej problém, mnohem jednodušší je nemít rád Celii. Mě štve hlavně dvojice synů. Ale i tak se na seriál dá dobře dívat. První série je na 70% druhá se zlepšuje a jde na 80% a to hlavně díky posledním dílům, protože ty mají grády a člověk chce koukat dál a dál. Třetí série se ještě zlepšuje a závěr je pěknej 85%, ve čtvrté sérii jsme přišli o některé oblíbené postavy, rozvíjí se linie toho nelegálního obchodu. Ale nepřijde mi to o nic lepší možná naopak tahle serie mě tolik nechytla a vrací se na svých 80%. Moc se mi líbí úvodní titulky. Po paté serii jsem více než zklamaný. Postavy mě začaly hodně štvát, všechny a hlavně Nancy. Jdu na 70% a myslim, že bude ještě hůř, už to nemá to kouzlo. *** A přichází sedmá série a Nancyin pokus o návrat na svobodu. No jo no, ale někteří se prostě nemění a tak nás čeká ten samej kolotoč jako vždy. Postavy jsou opět občas dost na ránu, ale když už jsem s nima vydržel tak dlouho, tak je neopustim. navíc to ještě docela solidně baví. a to má na starost hlavně Doug a Andy. *** Tak a je to tady, přichází konec jednoho z nejkontroverznějších seriálů, které Showtime nabízel celých osm let. Je čas se rozloučit s Nancy a její povedenou partičkou a je samozřejmě, že díky tomu dojdeme k chvilkám nostalgie a musíme ještě naposledy vidět pár zapomenutých nebo polozapomenutých tváří, které jsme potkali v průběhu těch let. Závěrečný dvojdíl z budoucnosti pobavil a krásně uzavřel celou ságu rodu Botwinů. Nezbývá než si zapálit posledního jointa, sednout si na zasněženou terasu a společně s přáteli a zavzpomínat na tu skvěle ztřeštěnou a rozhodně nezapomenutelnou jízdu. Ještě se někdy rád vrátím a podívám se na tuhle neortodoxní zábavu, protože tohle je guilty pleasure jak má být. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já vám nevín. Nějak v tom necítím onen provokativní podtón. Jako by to autorstvo vlastně myslelo vážně. Tak takhle ne! Chce snad někdo lidstvu nakecávat, že drogy, promiskuita, děti, využívající služeb prostitutek, násilí a vydírání jsou v pořádku? Tak s tím hrubě nesouhlasím! Čím pak budu asi tak šokovat své životopisce? Vezme-li si náš pronárod ponaučení z této pseudo mýdlovky, zapadnu do trapného průměru. Je to nebezpečné jak Stalinova matka zamlada, zkrátka, má to ničivý potenciál. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Další výborný komediální seriál z USA s poměřně origiálním tématem o "Trávě". Pokud máte v oblibě seriály jako jsou Zoufalé manželky je tenhle seriál přímo pro vás. Seriál má výborné hlavní představitelky hlavně Mary Louise Parker, které si po pár dílech určitě zamilujete spolu s jejich černým humorem. Bravo! ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)
  • Českou stopou v seriálu se kniha Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“, kterou čte Adelita (Seychelle Gabriel) v 11. epizodě 5. série. (Dixxx)
  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama