Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 6
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 6

Recenze (213)

Rssa 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný sitcom, jehož výkyvy jsou mi záhadou. Dobré je, že se znovu připomněl Alec Baldwin, jehož postava Jacka je hodně povedená, stejně tak hlavní hrdinka v podání Tiny Fey. Tým scénaristů je taktéž výborný (Frank a hlavně divný Lutz). Bohužel můj odpor ke vždy nevtipnému Tracy Morganovi mi nedovoluje spolu s otravným poslíčkem Kennethem dát více než 3 hvězdy. 75 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí první série dávám čtyři hvězdy s náběhem na pátou. Nechápu, proč je tenhle scenáristicky a dialogově vytříbenej sitcom (v každé epizodě několikrát překvapí) v tak mocném stínu TBBT a HIMYM. Po druhé sérii zvyšuju na 5 hvězdiček. Já jsem si ty postavy totálně zamiloval... dokonce i Tracyho a Kennetha. A v průběhu série páté snižuju na čtyři, nebo spíš na 7/10. Zábavnost šla strašně dolu. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto seriálu se skvěle bavím. Není to žádný sitcom, u kterého se plácáte smíchy do kolen, ale příjemné veselé historky ze zákulisí natáčecího studenta. Výborný výběr herců v čele s Tinou Fey, která je nejen krásná žena, z níž ženskost a sex-appeal jen číší, ale která celý seriál stvořila a drží ho pevně v rukou. S každým dílem dostává více prostoru i Alec Baldwin, který mne dříve výrazně nezaujal, ale jeho výkon v dvoudílném Norimberském procesu a v tomto seriálu ve mně vzbuzují vůči němu sympatie. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má na ČSFD tak trocha smolu. Totiž, aby si človek vychutnal väčšinu vtípkov musí mať v malíčku americké reálie. A hlavne americkú politiku, pretože Tina Fey, autorka a hlavná hviezda seriálu, sa svojimi liberálnymi názormi netají a minimálne raz za časť si kopne do jej neobľúbených republikánov. Ono je vlastne 30 Rock lepší ako u nás natoľko populárny HIMYM či Big Bang Theory a to vďaka skvelému inteligentnému humoru, tomu že si už štyri sezóny neustále drží vysokú úroveň a taktiež vďaka perfektne napísaným postavám - hlavne Lemon a Kennethovi. A vlastne, aj vďaka Jackovi Donaghymu - Alecovi Baldwinovi, ktorý mi je prvýkrát sympatický. Two thumbs up. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál z televizního prostředí. Ten styl humoru možná není pro každého a každýmu ten styl zkrátka sednout nemusí. Když si na něj ale po pár dílech zvyknente a naladíte se na tu správnou vlnu, tak už se budete jenom bavit. Tina Fey je úžásná, Tracy Morgan neodolatelně šáhlej a Alec Baldwin je výbornej a dokazuje, že ho ještě nesmíme odepisovat. A i ostatní postavy či camea jsou výborný. Ty Emmy jsou bez debat zasloužený. ()

Galerie (1 832)

Zajímavosti (46)

  • Názov seriálu je odvodený od 30 Rockerfeller Plaza, čo je adresa v New Yorku, na ktorej sídli televízna stanica NBC Universal. (ladko)
  • Ve stejný rok jako Studio 30 Rock se začal vysílat podobný seriál Studio 60 (od r. 2006). Přestože byly mezi seriály rozdíly v délce i žánru, kritici je srovnávali a spekulovalo se, který z nich "přežije". Druhý jmenovaný byl po první sérii zrušen. (Missa08)
  • Tina Fey je jednou z nejlépe placených televizních hereček. Dostává 300 000 dolarů za epizodu. (Beagle)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama