Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie a ani horšie ako Buffy. Trochu iné. Viac dospelejšie. Taká detektívka s upírmi. Tentoraz viac chlapské a tak tu sú schopnejšie mužské postavy. Angel je v pohode drsniak, ale nikdy som z neho na prdel nespadol. Cordeliu Chase by som bol najradšej zabil. Takže ma najviac bavili skôr tie ďalšie postavy. Wesley, ktorý tu mal zaujímavý vývoj alebo Winifred Burkle (sympatická Amy Acker) a neskôr démon Lorne. Seriál je miestami dosť výrazne previazaný s Buffy a ten najväčší románik Buffy s Angelom prežije práve v tomto seriály. Akčné scény a triková stránka tiež stáli za to. Všetky tie pikle rôznych zlých organizácií a démonov boli zaujímavé. Záver seriálu mi ale vždy pripadal až príliš otvorený a kľudne by to mohlo pokračovať ďalšou sériou. 7/10 ()

Reklama

Najja 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jemně navazuje na Buffy, i když de facto jen tématem. Buffy mě osobně určitým způsobem bavila, ač byla více naivnější. Angel je tajemnějí, ale pro mě velmi nesympatickým seriálem. Nejde ani tak o Davida Boreanaza, který mě v seriálu Sběratelé kostí hodně baví (i když to je zase něco úplně jiného), ale spíše o Charismu Carpenter - ta má pro mě trochu zvláštní "charisma", více přehrává a obecně je mi nesympatická, což způsobuje, že je mi nesympatický celý seriál. Je to ale škoda, ono nejde o vyloženě špatný seriál. Je to ale můj subjektivní dojem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

waits 

všechny recenze uživatele

V mírném nadšení nad objevením kanálu Horror Channel v programové nabídce pootočeného satelitu na Astru 3 jsem si poctivě střihnul čtyři díly za sebou (2. serie, díly 11-15), Příznám se , že Buffy mě nikdy neoslnila, ale bylo mi aspon milé sledovat na obrazovce S.M.Gellar. Angel je sice temný, coř nneí u tohoto žánru na škodu, ale i tak mě nedokázal vtáhnout ani tolik jako Buffy, nudil mě. Zkusím ještě kousek následující série, podle ohlasů by mohl být závěr zajímavější. Ale berte mě s rezervou, nejsem fanda těhle televizních rvaček s démony, u několika viděných dílů Ćarodějek, například, jsem vyloženě trpěl. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angelovým parťákem měl být původně Whistler, který se dvakrát objevil už v Buffy, přemožitelce upírů. Když se ale nepodařilo s jeho představitelem Maxe Perlichem podepsat smlouvu, byla vytvořena postava Doylea. (CrypzzXD)
  • Angel (David Boreanaz) se jako člověk narodil v roce 1727 jako Liam v malém irském městečku Galway. V mládí byl opilecký záletník, který měl špatné vztahy s otcem. Po jedné hádce s ním v roce 1753 v 26 letech potkal prostitutku Darlu, která jej přeměnila v upíra. Když povstal, jeho malá sestra si ho spletla s andělem a pozvala do domu, kde zabil celou svou rodinu. Na to přijal přezdívku Angelus (latinsky "anděl") Následujících 145 let vraždil po celé Evropě a Asii, dokud nezabil v roce 1898 cikánku a její rodina ho nepotrestala návratem duše, aby cítil výčitky za své činy. O více než 100 let později v moderním Los Angeles hledá vykoupení. V seriálu za své skutečné datum narození považuje 1753. Lidské roky a 100 (pekelných) let, které strávil Acathlově diimenzi nepočítá. Na konci seriálu mu je tedy 251 let. (GreatestFan)

Reklama

Reklama