Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál Angel patří stejně jako Buffy, přemožitelka upíru k těm na, které se nezapomíná, i po letech nestárnou a zůstávají stále stejně působivé jako v době svého vzniku, Buffy je sice o malinko zábavnější ale Angel zase dospělejší a jeho humor stejně sarkastický a příběhy jednotlivých dílů jsou rovněž velmi podařené a hlavní dějová linka v každé sérii se vždy neuvěřitelně vyvíjí a graduje až do skvělého finále. To platí i o jednotlivých postavách, jejíž charaktery se v průběhu seriálu zajímavě posouvají a některé z nich až tak, že je na konci závěrečné páté série skoro nepoznáte. Pro mě tento seriál stejně jako Buffy nemá prakticky jedinou chybu! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kteří se zamilovali do SMG z Buffy je to prakticky povinnost. Tenhle spin-off je v něčem lepší, v něčem zase o něco slabší, ovšem stále se jedná o velmi kvalitní seriál. Pamatuju si, kdy jsem jako malý Angela totálně žral - to bylo ještě na Prima Cool, když začínala, s otřesným dabingem, ale to mi v té době asi a nevadilo - a proto jsem se musel kouknout znovu, všechny díly a v originálu. A nemůžu si stěžovat, i po těch letech stále skvělý zážitek a občas velmi dobré cestování mezi Buffy-Angelem, které oběma seriálům dodává potřebný šmrnc. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

waits 

všechny recenze uživatele

V mírném nadšení nad objevením kanálu Horror Channel v programové nabídce pootočeného satelitu na Astru 3 jsem si poctivě střihnul čtyři díly za sebou (2. serie, díly 11-15), Příznám se , že Buffy mě nikdy neoslnila, ale bylo mi aspon milé sledovat na obrazovce S.M.Gellar. Angel je sice temný, coř nneí u tohoto žánru na škodu, ale i tak mě nedokázal vtáhnout ani tolik jako Buffy, nudil mě. Zkusím ještě kousek následující série, podle ohlasů by mohl být závěr zajímavější. Ale berte mě s rezervou, nejsem fanda těhle televizních rvaček s démony, u několika viděných dílů Ćarodějek, například, jsem vyloženě trpěl. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Dospělejší, temnější a akčnější spin-off kultovní Buffy, který se v historii seriálové tvorby rozhodně neztratí. Inteligentní seriál, který není jen nesmyslnou výplní volného času, ale naopak vyvolává spousty otázek k zamyšlení, v jakém že světě to vlastně žijeme. Fantasy háv je totiž jen záminkou pro rozplétání vztahových linek, na kterých je dokonale ilustrována dekadence nejednoho lidského charakteru. Jednoduše zábavná studie pro psychology-začátečníky. Kdejaký dnešní seriál by se mohl od Ats (a Btvs) hodně učit. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Když v 8. epizodě 1. série "Nikdy na tebe nezapomenu" Angel (David Boreanaz) vyjídá jídlo z ledničky, můžeme zahlédnout nalevo na obrazovce kameru. Ve 12. epizodě 1. série "V očekávání" při rozhovoru s gynekologem je na vrchu obrazovky vidět mikrofon. V 22. epizodě 1. série "Proroctví", když Cordelia (Charisma Carpenter) podá Angelovi hrnek krve, do obrazovky vklouzne mikrofon. Když v 1. epizodě 2. série "Soud" Angel zlomí vaz démonu Prio Motu, můžete na vrchu obrazovky vidět mikrofon. (GreatestFan)
  • Angel (David Boreanaz) v seriálu zabil celkem 191 bytostí. (AngelusCZ)
  • Teprve až v tomto seriálu se dozvíme aspoň křestní jméno Angela (David Boreanaz), Liam. I když celé jeho jméno je stále záhadou. (GreatestFan)

Reklama

Reklama