Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Angel je především výborným spin offem neméně výborného seriálu Buffy: The Vampire Slayer. Angel má především zcela jinou atmosféru než Buffy. Nabízí zde propracovanější a nezřídka zajímavější mytologii, je temnějším seriálem (hlavním tématem je vykoupení duše) a nabízí zde propracované postavy, které se těm z Buffy nejen vyrovnají, ale mnohdy se Whedonovi povedlo pracovat s charaktery naprosto bravurně. Za těch pět sérií prodělají obrovský vývoj (např. Wesley). I pilot se oproti Buffy povedl o poznání lépe, první řada je sice rozjezdová, ale i tak nabízí mnoho vynikajících dílů a skvělé finále. Druhou řadou příběh nabírá na obrátkách a třetí a čtvrtá graduje (i díky vynikajícícm flashbackům z Angelovy temné minulosti). Pátá je naopak zcela jiná (i díky mému oblíbenému Spikovi) a spíše než o ucelený příběh se opírá o skvěle napsané stand-alone epizody. A finále je skutečně nezapomenutelné. Zvláštní pochvalu také dostávají pánové Christophe Beck a hlavně Robert J. Kral, kteří se postarali o velmi temnou a dynamickou hudbu k seriálu. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dobách, kdy Angel běžel na Coolu, jsem viděl pár náhodných dílů, ze kterých jsem si pamatoval jen úžasnou znělku (stále parádní) a to, že mě ten seriál zas tolik nebavil. Před časem jsem se vrátil k Buffy a na Angela jsem se chtěl vykašlat. Jenomže mě to zajímalo a ve skutečnosti je moc dobře, že jsem si to rozmyslel. Protože ten seriál je vynikajicí. Prvních pár dílů je sice slabších, to je pravda, ale po odchodu Doyla a příchodu Wesleyho, jedné z nejlepších postav Buffy vůbec se to začalo neskutečně rozjíždět a zlepšovat a zlepšovalo se to celou dobu, až to vlastně skončilo v nejlepším. Angel je temnější a dospělejší než Buffy, ale je stejně rozmanitý, stejně zábavný i smutný, jako přemožitelka. Postavy jsou skutečně skvěle napsané a i když by se mohlo zdát, že jde jen o průměrný fantasy seriál, vůbec tomu tak není, naopak je jedním z nejlepších. Je tam sice pár otravných postav (Connor a vlastně i Doyle) a ve čtvrté sérii to na chvíli ztrácí dech, zato v páté sérii ho Angel nabere dvakrát tolik (he, he). A občasné hostovačky dalších sunnydaleských byly vždy skvělé a vždy samozřejmě udělaly ohromnou radost. Angel má jinak podobný vývoj jako Buffy - začátek seriálu slabší a pak čím dál lepší a lepší. Paráda. 85%. Fred, ach, Fred. Miliju ji. ()

Reklama

Styxos 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to v polovině první série. Neříkám, že Angel asi nebude dobrý, ale zkrátka mě nepřitáhl. I když čtu, že první série se musí přečkat, pak přijde to "pravé ořechové", tak jsem jednoduše na to nedostal náladu. Do Buffy jsem se zamiloval natolik, že jsem ji musel dokoukat ihned celou a teď už se mi do tohohle světa vracet nechce. A až ano, tak opět nejspíš jen za Buffy. Sorry Angele, asi budeš rovnocenným vůči Buffy, ale já prostě tu chuť na těch 5 sérií noirovského stylu nemám. ()

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný seriál díky kterému se zřejmě proslavil David Boreanaz, českému publiku známý díky seriálu Sběratelé kostí (Bones, 2005), ke dělal parťáky "Kůstce" Dr. Temperence "Bones" Brennanové (Emily Deschanel). Dvojče seriálu Buffy, přemožitelka upírů (Buffy, the Vampire Slayer, 1997). Strašné herecké výkony, ještě horší fimové efekty a scénáři nepřidá na charizmatu ani Charisma Carpenter. Verdikt: Opad! a 0 %. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Osmnáctá epizoda 1. série "Hlasitě a jasně" o příchodu šílené přemožitelky Faith (Eliza Dushku) v Británii jako jedinná ze seriálu dostala věkový rating nepřístupné do 18 nebo prostě 18, kvůli zobrazování spousty násilí. (GreatestFan)
  • V emotivní scéně ke konci 8. epizody 1. série "Nikdy na tebe nezapomenu", když Angel (David Boreanaz) utišuje plačící Buffy (Sarah Michelle Gellar), můžeme slyšet ho říkat: "Shh, Sarah, Shh", kvůli intenzitě scény David Boreanaz omylem řekl pravé jméno herečky. (GreatestFan)
  • V pilotní epizodě "Město andělů" mají upíři (s výjimkou Angela (David Boreanaz)) jiné tváře než v Buffy, přemožitelce upírů (od r. 1997). Tvůrci jim totiž chtěli dodat temnější démoničtější vzhled než v mateřském seriálu. S efektem však byli nespokojeni, a proto se vrátili k těm původním. (GreatestFan)

Reklama

Reklama