Reklama

Reklama

Kung Fu

(seriál)
  • USA Kung Fu
USA, (1972–1975), 53 h 37 min (Minutáž: 48–74 min)

Hudba:

Jim Helms

Hrají:

David Carradine, Keye Luke, Philip Ahn, Leslie Nielsen, Eddie Albert, Gary Merrill, Roger E. Mosley, David Canary, Rosalind Chao, Ned Romero, Scott Hylands (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(63)

Obsahy(1)

Po smrti svých rodičů se Kwai Chang Caine rozhodne, že se stane šaolinským mnichem a naučí se umění kung fu. Jednoho dne však Kwai Chang Caine zabije synovce čínského císaře, jenž chladnokrevně zabil Cainova učitele a vydává se tedy na cestu do Ameriky, aby se zde usadil. Cain navíc zjišťuje, že právě zde se nachází jeho nevlastní bratr, jenže v patách mu jsou nájemní vrazi císařské rodiny. Při této strastiplné cestě a pátrání Cain samozřejmě využívá svých čínských zkušeností a právě umění kung fu. (TomikZlesa)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Už som to čítal aj inde. Pôvodne tu mal hrať B. Lee a on to údajne aj celé vymyslel. Carradine sa zviezol na krádeži štúdia WB. Mal skrátka šťastie. Inak by sa bol ťažko ako fighter presadil. Je úplne neschopný. Porovnajte si to s T. Jaa, J. Li a J. Chanom. Potom s J. Stathamom, S. Adkinsom alebo hoci JCVD (Van-damme). Všetci vymenovaní sú borci, trénovali, tvrdo makali a nepotrebujú kamerové triky a rýchly strih na zamaskovanie svojej neschopnosti. Ak teda Carradine mal ambíciu na takýto druh filmov, mal na sebe poriadne makať. Inak mal ostať ako 3. triedny herec kdesy u drámy.

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

Koupil jsem si a shlédl jsem Season 1 i 2 tohoto seriálu (celkem 7 oboustranných DVD), Již se prodává i Season 3 - tu jsem neviděl. Součástí DVD setu Season 1 je i pilotní film "Kung Fu" z roku 1972. Season 1 běžela v TV v letech 1972-73, season 2 během 1973-74, season 3 během 1974-75.

Seriál byl v prvních dvou letech úspěšný, pak jej přesunuli do jiného vysílacího času a skončil.


Pokud jde o samotné epizody, nenavazují na sebe, pouze drží ucelený rámec. Líbila se mi postava Caina, co ztělesňovala, jak se choval, jak byl odlišný od ostatních. Samozřejmě to z Carradina, tanečníka, udělalo star. Dovolím si odbočit k Bruce Leemu, který byl narozdíl od Carradina martial artist a o tu roli stál. Nevadí mi, či dokonce jsem rád, že roli získal Carradine. Bruce Lee by nedokázal zahrát rozevlátého tuláka pohybujícího se na hranici imaginárna, filozofie, kung fu. Filmu by chyběla magie, kterou jí dodala vláčnost Carradina. Když se o roli Caina Bruce Lee ucházel, nechal producenta šáhnout na své ocelové svaly, ukazoval jak dobře ovládá Kung Fu. Roli získal Carradine, a proto mohlo být Kung Fu kultovním, na filozofii či vyznání, postaveným seriálem. Jsem za to rád.

Nevadí mi ani fantasy Legenda pokračuje, ve které se to hemží mystickými silami, často mělkými náměty. Legenda pokračuje je, z mého pohledu, správným zakončením Cainovi legendy, byť se mezi fanoušky stále doufá v pokračování. Radši bych byl, aby vypadalo jako původní série a ne Legenda pokračuje. I když onu atmosféru chudého, toulavého Caina asi již nikdo nezrestauruje. Pět hvězd.

Související novinky

Bill je mrtvý

Bill je mrtvý

04.06.2009

Teď už, bohužel, doopravdy. Nevěsta Uma si jej může definitivně vyškrtnout ze seznamu. David Carradine byl dnes nalezen bez známek života ve svém hotelovém pokoji v thajském Bankoku. Byl oběšen a… (více)

Ameriku spasí jen Písmo Svaté

Ameriku spasí jen Písmo Svaté

24.05.2007

Už je to nějaká doba, co někdo pustil bratry Allena a Alberta Hughesovi k režírování. Ale vůbec se té odstávce nedivíme. Jejich adaptace geniálního Mooreova komiksu Z pekla z roku 2001 jim totiž moc… (více)

Reklama

Reklama