Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mamka byla divácky zatížená na různé francouzské obejdy a tak jsem společně s ní viděla všemožné žabožroutí filmy a seriály. Komisař Lulin, jak jsem ho s chichotáním k nelibosti mé rodičky titulovala, neunikl mojí pozornosti a kdysi v šerém dávnověku (před plyšákem nebo krátce po něm) patřil k docela oblíbeným televizním seriálům. Mnoho detailů mi však v té nevzhledné duté bouli, co nosím na krku, nezůstalo - s takovou "Chobotnicí" a komisařem Cattanim (jeho jméno jsem nikdy nezesměšňovala) se "Komisař Moula" nemůže rovnat, prostě kriminální průměr, po jakém už dnes neštěkne ani kočka. 56% ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý, za ty roky skoro až legendární krimiseriál, jehož jednotlivé části mají ale kolísavou kvalitu. Za nejzajímavější epizody považuji ty o sériových vrazích (Paříž 18, Sériový vrah, Profil zabijáka), neboť pachatel je diváku dlouho utajen. Naopak velmi nezáživný a dokonce bych řekl absolutně nekoukatelný je pro mě díl Smrt policejního důstojníka, neboť je na můj vkus až přespříliš akční ve stylu amerických béčkových stříleček. Pak jsou tu díly, které sice dokážou svým tématem zaujmout, ale jejich průběh je natolik depresivní, že se mi příčí shlédnout je znovu (viz díl Zakázané město a jemu podobné). Nápaditým oživením seriálu byl příchod Moulinovy dcery Marie. Škoda že téměř všechny díly z prvních dvou řad neschopná Česká televize kamsi zašantročila a diváci nemají možnost se k nim dostat. Český dabing je na vysoké úrovni, zejm. Moravec v roli Moulina, Bruder jako Guyomard a Fišer coby Moulinův šéf. Celkově to vychází na slušný průměr 55%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moulin se z tradičních sympatických detektivek propracoval spíše k sociálním dramatům. Každý z dílů poslední řady otevírá bolák francouzské (a potažmo evropské) společnosti. Trošku v něm zarýpe, nechá vyhřeznout něco hnisu a s tradičním francouzským šarmem se pokusí nabídnout usmíření diváka v podobě nějaké roztomilé scény. Moulin už není jen obyčejná eurocrimi, posunul se po bok bratří Dardennů, ale problémy současnosti vnímá s ironickým nadhledem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších detektivních seriálů ve Francii, který už několik desítek let vrší jednu řadu za druhou. V hlavní roli se stále objevuje oblíbený Yves Rénier, jinak se celý projekt v čase proměňuje. V podstatě každá série nese jiné znaky a mění se podle potřeb trhu. Vzhledem k tomu, že s růstem své popularity získal na výslednou podobu seriálu vliv i Rénier, v posledních sériích zasahoval do scénáře. Když autoři cítili potřebu oslovit mladší publikum, Rénier přitvrdil a změnil šatník i slovník. Nepatřím k nostalgikům, kteří vyzdvihují počátky seriálu, mám naopak pocit, že v poslední sérii se snaží scénárista jít víc do hloubky, přichází se sociálními a politickými tématy, a tím právě Komisař Moulin zvedá laťku. Za poslední sérii by to byly poctivé čtyři hvězdičky. Celkový zprůměrovaný dojem: 60 %. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílů a sérií byla hodně kolísavá.. navíc některé scénáře vůbec nerespektovali charaktery postav.. resp. v každém dílu měla tatáž postava úplně jinou povahu.. o tom, že o nějaké invenci při tvorbě zápletek se takřka nedá mluvit.. dvě hvězdičky za to, že Yves Rénier je marná sláva charismatický chlapík.. a pak za krásnou novinářku Natachu Amal jako jeho přítelkyni.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Hudba byla k inscenaci doplněna až po de Roubaixově smrti, když si tvůrci prošli jeho archiv. (Snorlax)
  • Když gangsteři zatarasí Mazdou ulici, za její zádí je místo. V dalším záběru nejde za její zádí projet, protože tam stojí auta. (marcel5)
  • Auto, které se převrátilo a hořelo, pak při ohledání ve 25. minutě nemá nádrž a nevypadá moc ohořele. (marcel5)

Reklama

Reklama