Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Za mého juniorského mládí jsem tento seriál hltal. Komisař byl se svou motorkou a mladší krasavicí po boku vždycky nejvíc stylovej (a připomínal mi mého učitele z hudební školy) a zápletky některých dílů pro mě v té době přitažlivě naturalistické (zvlášť jsem žral ty mlátičky - jedna z mála věcí co francouzi umí). Současné díly jsou však jen odleskem bývalé slávy a rád si u nich zavzpomínám... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

totální opak julie lescautové,v celkem dobré kvalitě natočená francouzká kriminálka,připomínající ten starý dobrý styl americké školy.polda...drsňák,samotář,v kožené bundě,retkem v hubě a červenou mašinou brouzdá ulicemi pařiže,aby rešil průměrné kriminální případy,vim že na to hodně koukal táta a já sním... ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moulin se z tradičních sympatických detektivek propracoval spíše k sociálním dramatům. Každý z dílů poslední řady otevírá bolák francouzské (a potažmo evropské) společnosti. Trošku v něm zarýpe, nechá vyhřeznout něco hnisu a s tradičním francouzským šarmem se pokusí nabídnout usmíření diváka v podobě nějaké roztomilé scény. Moulin už není jen obyčejná eurocrimi, posunul se po bok bratří Dardennů, ale problémy současnosti vnímá s ironickým nadhledem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I přes jistou očekávanou nevyrovnanost jednotlivých epizod (podle mého by si každý díl zasloužil profil, podobně jako "Columbo" či "Místo činu") zůstává "Komisař Moulin" skvělým krimiseriálem ve starofrancouzském duchu s výtečným charismatickým Yvesem Rénierem. A úroveň s počtem natočených dílů, zdá se mi, neklesá. 85%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál na velmi dobré úrovni a musím říci, že se v tehdejší době nic lepšího na československé televizní obrazovce neobjevilo. Na francouzského herce YVESE RÉNIERA ( s hlasem Miroslava Moravce) jsme se nejen těšili, ale na nás ženské působil velmi sexy. Dnešní generace, která má na výběr spoustu amerických ptákovin, si ani nedovede představit, jakým "sluníčkem" byl západní seriál v komunistické televizi, která nás krmila výhradně východní filmovou produkci poplatnou své době. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Když vyjdou gangsteři z hotelu, Max (Lucien Theresin) a jeho kolega se v autě sehnou, aby nebyli vidět. Následně ale Max mluví do vysílačky, jakoby seděl normálně. (marcel5)
  • Epizoda "Syndrom hrozby", kterou Rénier sám napsal a režíroval, je částečně biografická, protože zmiňuje Moulinovy problémy se srdcem, které poznal na vlastní kůži i autor. (Hans.)
  • TF1 tuto epizodu odvysílala v listopadu 1994. 23. ledna následujícího roku podala rodina Karin žalobu na produkci a autora tohoto dílu. Karin byla unesena a zavražděna, když jí bylo 8 let. Rodiče vysoudili půl milionu franků za morální újmu. (Snorlax)

Reklama

Reklama