Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy by som si nepomyslel, že niečo také môžem povedať, ale ANGEL je možno ešte lepší ako BUFFY, aspoň v niektorých ohľadoch. Je temnejší a dospelejší, čomu sa ani nemožno veľmi čudovať, lebo kým slečna Summersová má 17 rokov, jej nemŕtvy priateľ / frajer / kolega asi 271 a jeho predlhý (ne)život nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou, či už s dušou alebo bez nej. ____ Ani Buffy nemala na ružiach ustlané, ale predsa tam bola prítomná tá žiarivá iskra mladosti, radosti a života... Angelov svet je ale temnejší než noc, v tých najlepších chvíľach tichý, tmavý a melancholický, v tých najhorších skutočné peklo na zemi plné krvi, bolesti a smútku bez vyhliadky na smrť, a s iba chabou nádejou na vykúpenie. ____ Spolu s BUFFY pritom tvoria prepracovanú dvojicu, s presne nadväzujúcimi súvislosťami, dokonca na striedavé sledovanie - pre to isté publikum, pretože kto nesledoval prvý seriál, neužije si (a z valnej časti ani nepochopí) ani jeho následovníka (čo už tak neplatí naopak), a vlastne by to ani nemalo veľký zmysel. ___ V 1. SÉRIÍ sa osudy starých, hosťujúcich postáv - hlavne vzťah s oboma premožiteľkami, v 3 častiach zavŕšia - a súčasne úžasne chytro zostanú otvorené - veľmi emotívnym spôsobom, dá sa povedať, že BUFFY je bez nich neúplná. Situácie nových hrdinov sa zaujímavo a nanajvýš nečakane rozvinú a inferiórne postavy zo Sunnydale sa dostanú do popredia (i keď zrejme nie tak, ako by si priali) a dočkajú sa svojej dávky utrpenia.___ Nástup seriálu v prvých 3 častiach je doslova impozantný a človek získa pocit, že tam snáď ani nebude slabých dielov. V strede série sa však vyskytnú značné kvalitatívne zaváhania, kedy som si hovoril, že tvorcovia by urobili lepšie, keby sa nesnažili za každú cenu byť duchaplní. Prečo by mala byť každá druhá veta nasilu vtipná, ak celkové vyznenie je ponuré, prečo musia postavy šaškovať ? Hádžu si tým polená pod nohy a seriál sa akoby nevie rozhodnúť, čím chce byť. Sú tu epizódy dobre napísané, ale strašne natočené (HERO) aj také, kde je to presne naopak (SHE). Ale táto nevyrovnaná dýchavičnosť sa rýchlo spraví a ANGEL naberie rovnomerný vytrvalý dych a rytmus. Nasledujú výborné variácie tradičných motívov (RING, I´VE GOT YOU UNDER MY SKIN), vynikajúce ucelené príbehy (ETERNITY), intenzívny dvojdiel s Faith (ktorý sa dokonca - a to už je naozaj neuveriteľné - vyrovnajú tomu zo 4. série BUFFY) a grandiózne finále s neodolateľne diabolskou kompániou od Wolframa a Harta, ktoré je veľkým prísľubom do budúcnosti. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Spin off Buffy je o něco slabší než jeho předchůdce. Chybí mu o trochu zábavnější postavy. Znát je to především v páté sérii, kdy přibyde jedna postava z Buffy a hned je veselo (jinak by pátá série asi za moc nestála....i když má pár výborných dílů). Na druhou stranu, když porovnám Angela s dnešní upíro-seriálovou produkcí, které schází humor jako sůl (zdravím True Blood, kde se všichni tváří jako když sedí na záchodě), pak Angel je minimálně o stupínek zábavnější. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

1.série - skvělý počin -> naprosto dokonalé jak propojili oba seriály...2.série - nemám slov a opět dokázali pokračovat na vysoké úrovni...3.série - celkově byla dobrá, ale některé kličky a epizody se mi opravdu nelíbili...4.série - dle mého názoru nejhorší série seriálu Angel...bavila mě tak půlka epizod...5.série - tak ta je naprosto dokonalá..Celkově hodnotím mezi 3-4 hvězdičkami, ale jelikož mi stále leží v žaludku ta 4.série tak dávám 3... ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angelovým parťákem měl být původně Whistler, který se dvakrát objevil už v Buffy, přemožitelce upírů. Když se ale nepodařilo s jeho představitelem Maxe Perlichem podepsat smlouvu, byla vytvořena postava Doylea. (CrypzzXD)
  • Podle Josse Whedona byla Cordelia (Charisma Carpenter) po 4. sérii ze seriálu odstraněna, protože pro herečku už prý nebylo co napsat. To už bylo poznat, když její postava začínala ztrácet význam. (GreatestFan)
  • Herci Davidu Boreanazovi vadila paruka, kterou musel nosit kvůli roli Angeluse Liama. Choval k ní vyložený odpor. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama