Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Temnější, dospělejší, akčnější. Na poměry spin-offů vrcholné dílo, na poměry seriálů hodně silný nadprůměr. Zpočátku slabá alternativa k sličné Přemožitelce totiž dokáže vyústit v jedno velké a dokonale propracované drama, v kterém hlavní hrdinové marně, ale přesto, bojují jak se zlem v ulicích Města Andělů, tak s pochybnostmi a temnotou v nitru jich samotných. Není to sice tak drasticky intenzivní jízda jako s Buffy, The Vampire Slayer. Noirovější styl vyprávění nesedne zrovna každému. Pokud ale ve mě první krůčky padlého upíra na cestě k apokalypse epických rozměrů vzbuzovaly rozpaky, tak vše pominulo v předvečer oné deštivé noci, která může směle konkurovat i masakru v samotném Peklu pod Sunnydaleskou střední. První řada: 60% Druhá řada: 60% Třetí řada: 80% Čtvrtá řada: 70% Pátá řada: 90% ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál Angel patří stejně jako Buffy, přemožitelka upíru k těm na, které se nezapomíná, i po letech nestárnou a zůstávají stále stejně působivé jako v době svého vzniku, Buffy je sice o malinko zábavnější ale Angel zase dospělejší a jeho humor stejně sarkastický a příběhy jednotlivých dílů jsou rovněž velmi podařené a hlavní dějová linka v každé sérii se vždy neuvěřitelně vyvíjí a graduje až do skvělého finále. To platí i o jednotlivých postavách, jejíž charaktery se v průběhu seriálu zajímavě posouvají a některé z nich až tak, že je na konci závěrečné páté série skoro nepoznáte. Pro mě tento seriál stejně jako Buffy nemá prakticky jedinou chybu! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to v polovině první série. Neříkám, že Angel asi nebude dobrý, ale zkrátka mě nepřitáhl. I když čtu, že první série se musí přečkat, pak přijde to "pravé ořechové", tak jsem jednoduše na to nedostal náladu. Do Buffy jsem se zamiloval natolik, že jsem ji musel dokoukat ihned celou a teď už se mi do tohohle světa vracet nechce. A až ano, tak opět nejspíš jen za Buffy. Sorry Angele, asi budeš rovnocenným vůči Buffy, ale já prostě tu chuť na těch 5 sérií noirovského stylu nemám. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Angel nie je len tuctovým spin-offom k populárnej i keď u nás veľmi nepochopenej Buffy, premožiteľke upírov. Po vlažnom rozjazde sa dokáže rýchlo vyšplhať na úroveň svojho predchodcu a v niektorých aspektoch ho aj predčiť. A záverečná séria snáď musí presvedčiť každého, kto zo zásady neopovrhuje daným žánrom. David Boreanaz naviac narozdiel od Buffy, kde jeho postava striedala len dve polohy neustále dokazuje, že má na viac ako byť len obyčajným sekundantom. Vo všeobecnosti asi najlepší seriálový spin-off aký spatril svetlo sveta, aj preto, že je diametrálne odlišný, či samotnou koncepciou alebo temnejším vyznením, ktoré ocení hlavne odrastenejšie publikum a mainstreamoví diváci. Porovnávať seriál, ktorého hlavnou témou je hľadanie vykúpenia duše s Blade the series či upírskymi béčkami je v tomto prípade veľkým omylom, len teba nahliadnuť aj pod povrch a nenechať sa odradiť prvotným dojmom. V rámci seriálovej produkcie mimoriadne komplexný počin. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angelovým parťákem měl být původně Whistler, který se dvakrát objevil už v Buffy, přemožitelce upírů. Když se ale nepodařilo s jeho představitelem Maxe Perlichem podepsat smlouvu, byla vytvořena postava Doylea. (CrypzzXD)
  • Když jsou v 10. epizodě 1. série "Dary na rozloučenou" Wesley (Alexis Denisof) a Angel (David Boreanaz) v korejské čtvrti za démonem si promluvit, mluví údajně korejsky. Jenže Angel ve skutečnosti mluví jen nesmyslnou hatmatilkou a přítomná stará žena zase mluví sice korejsky, ale s nekorejským přízvukem. (GreatestFan)

Reklama

Reklama