Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Začínám koukat... Podobně jako Buffy má tento seriál na ČSFD naprosto směšné hodnocení (a to i od některých "elit", které určitě viděly jenom pár dílů a odvažují se hodnotit), a protože tuším že podobně jako v případě Buffy (ale i třeba Xeny) se v tomto seriálů skrývá mnohé, co není na první pohled vidět. 1 SÉRIE: Seriál začíná celkem vlažně, Angel řeší v každém díle jeden případ. Epizoda se Spikem výrazně vybočuje a je jednoznačně nejlepší. 13. epizoda byla hodně zajímavá, skoro až připomínala Deep Space 9.. ;-) Tak první série je za mnou, občas mě Angel bavil i víc než Buffy. Poslední díl mě pořádně nažhavil na druhou sérii, která věřím, že bude po této rozjezdové daleko lepší. Angel je vlastně, alespoň zatím, takovým odkladištěm postav z Buffy. Překvapivě to ale vůbec nevadí a z velké miry i díky charismatu hlavního hrdiny je hodně koukatelným seriálem... 2. SÉRIE: Do druhé série vlítl Angel po hlavě, konečně je tu větší návaznost mezi jednotlivými díly a atmosféra a napětí houstne... jen tak dál... Byl jsem zvědav na závěr série, protože v paralelně běžící sérii Buffy byl závěr zatím nejlepší se zvšech sérií. A ani Angel nezklamal, někalikadílový výlet do jiného světa byl parádní a přinesl seriálu oživení v podobě nové postavy. 3. SÉRIE: Seriál si drží výbornou úroveň, epizoda Billy měla parádní horrorovou atmosféru. Wesley se mi zamlouvá čím dál víc, od té doby, kdy se poprvé objevil v Buffy, prošla jeho postava velmi zajímavým vývojem. O Cordelii nemluvě. Od sedmé epizody se tato série rozjíždí velmi, velmi zajímavě. Dal jsem tři díly hned po sobě, což se mi snad ještě nestalo... 4. SÉRIE pokračuje v podstatě ve stopách třetí, častěji se ovšem mluví o nějakém velkém zlu, které se blíží. Což už ovšem začalo v 1. sérii, a zatím nic moc... hmm, závěr byl sice fajn, ale na souběžně běžící závěr Buffy to nemělo. 5. SÉRIE už mě nějak nebaví. Nejspíš to bude tím, že Buffy skončila a Angel mě prostě samostatně nebaví? Nevím, on se seriál hodně proměnil, hrdinové vylezli v podstatě z podsvětí a teď si hrají na právnickou firmu? WTF... A teď už je to definitivní. Pátá série je slabá. Až na pár (myslím, že dva) vtipné díly (s plyšákem a v Itálii) jsem to celé dokoukal jenom se sebezapřením. Ale i tak jsem rád, že jsem dal celého Angela, i když Buffy je lepší. Nejvíc se to projevilo na závěru. Zatímco konec Buffy je epický, až monumentální, konec Angela snad ani nestojí za zmínku. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Koukatelný seriál, lepší než původní Buffy, ale zdejších 72% si dle mého rozhodně nezaslouží. Vesměs jde v každém díle prakticky o to samé, až pozdější díly bych označil za zajímavější (zejména poslední, 5.série), ve kterých na sebe jednotlivé epizody přímo navazují, a dostanou i docela zajímavý spád, ale i tak to není kdovíjaký zázrak. Obzvláště některé prvky jsou tam ba až neuvěřitelné a trapné (metrosexuální démon se zálibou ve zpěvu?...bože...). Prví 4 série hodnocení - 2*, 5. série hodnocení - 3*. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jiné kafe, pro mě to bylo více svižné a zajímavé a herecky slušně a celkem to valilo, není to ve finále žádná pecka ale podle mě ztráta času to není. Příběh je zajímavý a nenudí dvakrát moc a některé díly byli dobře natočené sice nepůjdu ve finále víš ale zaslouženě to dostalo krásné silné dvě hvězdy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Angel nie je len tuctovým spin-offom k populárnej i keď u nás veľmi nepochopenej Buffy, premožiteľke upírov. Po vlažnom rozjazde sa dokáže rýchlo vyšplhať na úroveň svojho predchodcu a v niektorých aspektoch ho aj predčiť. A záverečná séria snáď musí presvedčiť každého, kto zo zásady neopovrhuje daným žánrom. David Boreanaz naviac narozdiel od Buffy, kde jeho postava striedala len dve polohy neustále dokazuje, že má na viac ako byť len obyčajným sekundantom. Vo všeobecnosti asi najlepší seriálový spin-off aký spatril svetlo sveta, aj preto, že je diametrálne odlišný, či samotnou koncepciou alebo temnejším vyznením, ktoré ocení hlavne odrastenejšie publikum a mainstreamoví diváci. Porovnávať seriál, ktorého hlavnou témou je hľadanie vykúpenia duše s Blade the series či upírskymi béčkami je v tomto prípade veľkým omylom, len teba nahliadnuť aj pod povrch a nenechať sa odradiť prvotným dojmom. V rámci seriálovej produkcie mimoriadne komplexný počin. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Teprve až v tomto seriálu se dozvíme aspoň křestní jméno Angela (David Boreanaz), Liam. I když celé jeho jméno je stále záhadou. (GreatestFan)

Reklama

Reklama