Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (586)

stration 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím dát plný počet. Je mi celkem jedno, kdo tam hraje, jak je díl natočený a jaká je v něm hudba. Všechno je to tak roztomile blbý, až mě to fascinuje. Jonathan Frakes se tváří naprosto neuvěřitelně a jeho uvedení každého dílu jsou k popukání. Náměty samotných příběhů jsou dokonalé. Stalo se koncem šedesátých let na Středozápadě. No geniální. A co příběh o muži, který přišel o nohu, aby našel svou hrdost a o druhém muži, který ztratil hrdost a pak taky nohu... ))))) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete, kde existuje reálne aj zdanlivo nemožné. Kde skutočnosť berie na seba podobu ilúzie a kde sú niektoré veci nevysvetliteľné. Dokážete odlíšiť pravdu od fikcie? Vyskúšajte si to. Pozrite sa krátke príbehy z tohto amerického televízneho seriálu a pokúste sa uhádnuť, ktoré epizódy sú natočené podľa skutočných udalostí a ktoré sú len výplodom práce scénaristov. Fact or Fiction? Seriál "Verte neverte" je pohodový mysteriózno-horrorovo-scifi-fantasy bulvár. *** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zajímavý seriál?..no spíše pořad...Vcelku originálně se zabývá příběhy, které se vymykají od normálu a snaží se je začlenit spolu s vymyšlenými a Vy poté musíte rozeznat co je pravda a co lež. Sice jsou některé příběhy opravdu dementní, ale u některých Vám zamrazí tak jako mě tenkrát...dneska se na to kouknu málo kdy...nejspíš to bude tím, že ty příběhy většinou už znám a stále se to opakuje. Pořad uvádí sympatický Jonathan Frakes, který svými 4dimenzionálními vtípky mě nikdy nenechá na pochybách o originálnosti tohoto seriálu. (73 %) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní seriál, který uvádí člen Star Treku. Pokud ani teď netušíte co máte před sebou tak vězte, že se jedná o seriál, který aktivně využívá vašich úsudků, kdy samy rozhodnete, jestli jednotlivému příběhu chcete věřit a nebo ne. Přesně tímhle chtěli autoři v divákovi vyvolat strach - pocitem nejistoty, kdy neví čemu má věřit a vyrazit mu dech tím, co nejméně očekává. Mockrát se mi stalo, že právě ony nejvetší absurdity, kterým by soudný člověk jen stěží uvěřil autoři označili za pravdivé. Pár příběhů bylo zajímavých, třeba ten s upíry a krevní plazmou. Ale povětšinou se jednalo o dosti nesmyslné a mnohdy komické banality, které byly tak bizzarní, že u nich člověk pociťoval něco docela jiného než strach. Nicméně nápad vskutku originální se sympatickým Jonathanem Fraserem co by průvudcem po stezce naší nejistoty. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál, na který jsem se díval jako malý a pěkně se při tom bál a nechodil do sklepa :D A vlastně pokud si ho i teď pustím večer a je tam nějaký strašidelnější díl, tak mám taky nahnáno. Oba moderátoři, kteří se po 1. sérii prohodili, jsou výborní a skvěle si hrajou se slovy. Po tolika letech jsem se na to zase začal dívat, navíc na youtube najdete všechny díly ze všech čtyř řad, takže doporučuju. Škoda, že jich není víc, ale musí být strašně těžký to pořád psát...100% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)
  • Celkem bylo v seriálu uvedeno 225 různých příběhů, 132 pravdivých a 93 vymyšlených. (KucC)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)

Reklama

Reklama