Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Styxos k tomuto seriálu (1)

Angel (1999) 

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

Reklama

Reklama