Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

totální opak julie lescautové,v celkem dobré kvalitě natočená francouzká kriminálka,připomínající ten starý dobrý styl americké školy.polda...drsňák,samotář,v kožené bundě,retkem v hubě a červenou mašinou brouzdá ulicemi pařiže,aby rešil průměrné kriminální případy,vim že na to hodně koukal táta a já sním... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co je na tomto seriálu, který chce být a je poctivou podívanou pro víkendové večery a přitom zpravidla nabízí ještě cosi navíc, pro mnohé nejvíc protiřečivě sporné, považuji pro sebe naopak za jeho největší plus. Ač u komisaře MOULINA jsou a zůstávají zachovány všechny znaky detektivky jako žánru, už pojetí postavy, která je "pouze" skvělým kriminalistou, jemuž zůstávají všechny lidské slabosti složitostmi vlastního osobního života počínaje, naznačuje, že se tu jedná o mnohem víc. Co ve své době, v sedmdesátých letech bylo v poetice žánrů průrazné, to i dnes zůstává osobité a neopakovatelné. Moulinovi, s nímž se Renier dokonale sebeidentifikoval, přibývají vrásky a v playboyovi mladších let postupně ožívá v charakteristice postavy někdejší osmašedesátnický rebel a neúprosný soudce doby, jejíž faktické rezignaci na přiměřené eliminování stále brutálnějšího zločinu ve všech jeho stále početnějších zpodobách Moulin rozumí stále hůře. Častěji se dostává do konfliktů, častěji však také účinně zasahuje proti těm, kteří jsou si až příliš sebejisti svou beztrestností. Kupodivu neztrácí kontakt s mládím: vztah k dceři, která je mu tolik podobná a kterou nemohl poznat dříve, mu nejen nahrazuje syna, ale současně mu posléze věnuje přítelkyni, pro kterou nikdy není obtížný. Platí to - a v tom je dcera opravdu potomkem svého otce - i naopak pro ni. Moulinovský seriál je velkou výpovědí své doby a ve svém žánru ve svém celku určitě bude patřit k respektované klasice. Pro své diváky, kteří na něm vyrostli, určitě. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál, který jsem kdysi, když televize měla jen dva programy, ráda sledovala. Jednak byl Yves Rénier tenkrát velký fešák a jednak mu charismatický hlas Miroslava Moravce, kožená bunda a nadupaná motorka dodávaly na sexy přitažlivosti pro ženy všech věkových skupin. Případy řešil v klidu logikou, silou jen výjimečně. Žádná brutalita ani potoky krve či odborné laboratorní postupy. Pravdou je, že jednotlivé epizody mají kolísavou úroveň. I tak jsem ráda, že se televize k vysílání tohoto seriálu vrátila. Pokud mám čas, ráda se v neděli v noci na nějakou epizodu podívám. Z nostalgie mi vyhovují spíše starší případy bez v současnosti tak aktuálních mafiánských intrik. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Starý díly muléna si napamatuju, ale ty nový jsou multi-kulturní opdad. Docela by mě zajímalo, jak se tento důchodce-bojovník za práva "utlačovaných menšin" asi líbí francouzům (francouzema nemyslim alžířany a senegalce). To je asi jako kdyby v ČR někdo natočil seriál o Kocábovi. Žabožrouty sice nemam moc rád, ale když vidim samozvanýho ochránce arabů a negrů muléna v akci, tak je mi jich skoro až líto. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož každá řada je úplně jiná než ty předchozí. Starší (co já pamatuju - polovina a konec osmdesátých let) jsou docela plytce napsané, točené na televizní materiál a podle toho vypadá taky atmosféra. Novější díly se začaly propracovávat jakousi sociální tématikou a hrají na hodně vážnou strunu - od zkorumpvaných poldů ke zbohatlickým úchylům. Každopádně jako celek je seriál velmi pestrý, takže... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Soud zakázal tento díl vysílat. (Snorlax)
  • V epizodě Ať krev nečistá… (Qu'un sang impur) z roku 1993 hrají malé děti videohru Sonic The Hedgehog na konzoli Sega Megadrive II. (Korbitch)
  • Když Moulin (Yves Rénier) jede na venkov, při pohledu v interiéru auta mu bliká maják do obličeje, předtím ale i potom je maják na střeše auta. (marcel5)

Reklama

Reklama