Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Recenze (620)

BeeEsh 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera se zřejmě sešlo pár zkrachovalých scénáristů a zapřemýšlelo, kde by se dalo nejvíc nahrabat. Podle vzoru mrs. Hardwicke drapsli po nikterak originálním (a až přehnaně primitivním) díle mrs. L. J. Smith... Ale co z toho stvořit? Je éra upírů! A tak vytvořili cosi mezi uslintaným Stmíváním a sexistickou Pravou krví - zlatá střední cesta. Toď jsou naše slavné Upíří deníky. Dějově nepřekvapující, ale neurazí. Do hlavních rolí se nasadí nějací krasavci ( hlavně silné lícní kosti - to teď letí) a samozřejmě outsiderismus, který se postupem času odsune do povzdálí! Bad guy se samozřejmě také změní v miliuse... a Ten kladný by mohl sát veverky nebo hraboše - lidi né! To není morální.. První série: 80-85% : Vampire Diaries se drží, díly jsou sice někdy až dojemně překvapivé, ale na druhou stranu ten Somerhalder : woáááá... Světlým bodem jsou flashbacky, seriál postavený pouze na nich by byl perfektní (ale to milé scénáristy nenapadlo, že?!) Druhá série: 65-70% : Nina Dobrev je už od prvního dílu ve stejné poloze - dokáže někdy zahrát i jinou grimasu? Ohledně seriálu však musím zmínit, že velkou posilou je Katherine, opět flashbacky a Dejmón...Ta jejich čarodějka Bonnie (W.I.T.C.H) je trapná jako sáňky v létě - huhlá si pod nosem abraka dabra a výslednkem jsou zapálení svíce - BRAVO... A proč si nikdo nepíše deník? Třetí série: 50-70 %: Díly tři čtvrtě série jsou velice nudné - ve stylu baf-lek, nejlepší je pouze vyvrcholení série... A kde se podělo psaní deníků, upíří? K celému seriálu lze říct snad ještě to, že nesedne každému...Ve většině případech je určitě koukatelný.. no a... je vhodný i jako zvuková kulisa. ()

fanik15 

všechny recenze uživatele

1 série 8/10. Očekával jsem od toho blbost ve stylu stmívání tak jsem to ani moc vidět nechtěl ale to byla moje chyba. Těžko říci co mě tak tom zaujalo. Možná, že to byly ty hlavní herečky který jsou fakt všechny hodně sexy především Nina Dobrev. Nebo třeba výborně hrající Ian Somerhalder, který je v roli Damona opravdu dobrý.No nicméně velice dobře natočené a napsaný seriál (ne knížky ty jsou naprosto špatné). Nicméně se dá říct, že prvních 5 epizod bylo tak o ničem a zachraňoval to jen Damon. Ale postupem času se to začalo zlepšovat sice mě trošku zklamal ten závěr. Ale to mi až zas tak moc nevadí 2 Série 10/10. zu tohle se dá říct že je tady všechno dobré. Až na to, že sem fandil Katherin a to asi není moc dobře, když je to záporná postava. Dále mě už tak nějak začal štvát Stefan. Který furt jen fňuká. Jinak se rozjíždí už od začátku. Řekl bych, že proměna ve vlkodlaka je nejlepší v dějinách kinematografie. Od té doby co se tam objeví Eliajh. Takto začíná mít pořádný koule. 3 Série 10/10. Musím říct, že když jsem si myslel, že druhá série zůstane nepřekonaná tak jsem zmýlil. Protože tohle je mnohem lepší. Sice Stefanovi sem tu zlou roli moc nevěřil ale to mi nevadilo. Spíš sem začal fandit Damonovi a Eleně než Stefanovi a Eleně. Především musím vyzdvihnout poslední dva díly. A to v epizodě 21 menší bitku mezi Damonem a Klausem která je opravdu nezapomenutelná. Dále hodně emotivní umírání hlavních postav.Po čtvrté sérii snižuji na 3 hvězdičky. ()

Pria 

všechny recenze uživatele

První tři-čtyři díly byly opravdu urážkou lidský inteligence. Pak se to zlepšilo, začalo to mít tak trochu děj. Přidalo se pár postav, pár jich zase umřelo. Jestli to takhle nepůjde pořád dokola, mohlo by si to tu 3* kvalitu udržet. ()

Mugs 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že první řada je dobrá, nutí diváka koukat dál a dál, druhá sjíždí po vlně první. Ale pomalu a jistě se z toho stává selnaka. A třetí? Boha jeho!!! Je jedno co se stane, ze všeho se dá v jejich světě vybrousit. Vždycky se najde nějakej strom, nebo kouzlo, který vyřeší všechno! Jasný, upíři frčí, ale když někdo vymyslí jejich fiktivní svět, tak i v něm by podle mě měla fungovat určitá logika. Tady jí není ani špetka! ()

Lucilay 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem alergická na to, jak má každý tendenci porovnávat Upíří deníky se Stmíváním. Seriál má výbornou zápletku, nikoho nenechají v klidu, hlavní postavy umírají a Elena se Stefanem nemají dokonalou ideální lásku, což z toho nedělá ohranou slaďárnu. Baví mě každý díl a jak se děj víc a víc zamotává do postav z minulosti, každý je s někým propojen a nelze předpovídat děj. Nemohu se dočkat další série, s čím novým zase přijde. ()

bloody21 

všechny recenze uživatele

postupem času se z toh stává fantasmagorie a seriál si vůbec neváží smrti, když prostě někdo umře, má zůstat mrtvý...jeremy udělal tu mapu kouzla těch poutníků, říkal že to poznal podle toho kdy měl instinkty lovce a kdy ne, neumřel náhodou a bonnie ho přivedla zpátky? ()

Barrymore 

všechny recenze uživatele

První 2 série mne fakt bavily (hlavně ta první byla něco). Ale teď škoda mluvit. Proto musím hodnocení ze 4* na 1. a 2. sérii snížit. ()

Bazinga2563 

všechny recenze uživatele

1. a 2. serie - když vás seriál chytne, tak vás prostě chytne. První dvě sérky za to stojí, koukala jsem v podstatě non stop, bavilo mě to. 3 a 4. serie - blbost, blbost, blbost, blbost, blbost. Začátek seriálu mě opravdu bavil, jsem cílová skupin a ano, podlehla jsem kouzlu nasvalených fešáků, ale jak přibývají díly, serial jde do kytek. Teda, už teď je v prdeli. ()

Ances 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě to bavilo, pak přišel zlom, kdy mi to všechno začalo připomínat Twiligth a podobné upírsky-citové krávoviny, tak jsem začla mít trochu odstup. Od té doby nevím, co si o Upířích denících mám myslet, protože hlavní postavy mi už nepočet dílů lezou na nervy a ostatní postavy se od 4. série trochu schovávají do pozadí, takže nemám proč pokračovat ve sledování. Třeba se k tomu ale jednou vrátím a znovu najdu zálibu. Do té doby - slabota! ()

kubilov odpad!

všechny recenze uživatele

Debilní seriál vezoucí se na vlhkosti hnusných tlustých náctiletých pipin a jejich zájmu o homoupíry. Nechápu, jak může bejt Somerhalder vyhlášenej jako nejvíc sexy chlap, fakt nechápu. ()

1mara2 

všechny recenze uživatele

Až se trochu stydim, že se mi tohle líbí, ale co. První 2 série byly skvelý, pak to už začalo upadat v mírný natahování děje, těch převratů je už až až, no jo, jenže já potřebuju vědět, jak to kurva dopadne, takže koukám dál a pořád mě to baví. Navíc, co si budeme povídat, Candice alias Caroline je vysoce kvalitní kus. ()

Nely 

všechny recenze uživatele

První tři série byly naprosto perfektní! Vždycky sem se těšila na nový díl. Co se týče řady 4. a teď začátek 5, tak musím říct, že už mě to moc nebaví. Je to takové zmatené...už se na to koukám spíš jen proto, že chci vědět jak to vlastně všechno nakonec dopadne. BTW Ian Somerhalder je v roli Damona neodolatelný! ()

Davanity 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi docela líbil. Upíři mnohem lepší než byli ztvárněni např. ve Stmívání. Také se zde projevil velice talentovaný Ian Somerhalder, kterého jsem si v roli záporáka oblíbila mnohem víc než klaďase Paula Wesleyho. Přesto po první sérii, se mi zdál seriál, trochu nudný a nezáživný, ačkoliv hodnotím jen podle toho, je možné, že další série jsou lepší. ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Mno, poslední dvě série už jsou nudné a poslední už koukám asi jen pro to, abych viděla, jaký bude konec a že vlastně není co dělat. Škoda, byl to takový slabší průměr, ale byl koukatelný. Teď je to strašně přeplácané, nudné a už by to vážně mělo rychle skončit. Z původních tří to vážně padlo u mě na dvě hvězdy. ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně rozjetý styl posledních let. Pubertální sebranka by potřebovala spíš megadávky lexaurinu než krevní transfuze a píchání do nebožáků. Mělo zůstat u Drákulů, toto je už moc. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Starí upíri mali charizmu a dávku tajomnosti, z nových sú metrosexuálni stredoškolskí svetielkujúci šampóni. VD nám neprinášajú nič nové, len x-krát ohratú tému "amerických stredoškolských upírov". Tvájlájt nepovažujem za film, no tomuto dám dve hviezdy za tých pár dielov, čo ma pobavili a ako poctu humoru mojej známej, ktorá si podľa Damona pomenovala svojho psa. Inak to kvalitou nemá ani na priemer. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Co si pamatuju, první řady byly parádní a v té době jsem seriál hodnotil 5*. 5. série - Zdá se, že autoři už sami neví o čem by seriál měl být. Vystřídat za serii hned tři velké záporáky je příliš. Navíc nekonečné obživování již dávno ztracených přátel. Seirál jsem měl fakt rád, ale bůch nas chraň před další řadou. ()

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama