Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve v půlce první série, ale už teď musím říct, že se na to dívám mnohem raději než na 4. sérii Buffy. Je to lepší, záživnější, svěží a s velkým potenciálem. Go Angel go .. nebo teda fly Angel fly? =) Dodatek 1: Je to pecka. Mnohem zábavnější a propracovanější než Buffy kdy byla. Snad první 3 serie se dají rovnat. Angel prostě válí. Ten kluk mě dostal. Chci víc chci víc ... Super díly, které vyčnívají - 1x08 I will remember you, 1x14 I've got you under my skin, 1x17 Eternity, 2x02 Are you now or have you ever been, 2x06 Guise will be Guise, 2x08 The Shroud of Rahmon, 2x09 The Trial, 3x04 Carpe Noctem, 3x09 Lullaby, 3x11 Birthday, 4x06 Spin the bottle, 4x08 Habeas Corpses. Dodatek 2: Uuuu maso. Je to neuvěřitelný, ale včera jsem dokoukal poslední díl a už je mi teď smutno, že nebude víc Angela. Pátá série už začíná trochu upadat, ale v každé sérii jsou minimálně jeden, dva díly, kvůli kterým stojí na to koukat. Vyzdvihnul bych především díly 5x04 Hell Bound, 5x14 Smile Time, 5x15 Hole in the World a 5x17 Underneath. Tak sbohem Angele, bylo to fajn. Překonal si Buffy po třetí sérii i sám sebe řekl bych ... A ještě něco - začal jsem to sledovat znovu celé od začátku a všímám si teď jiných detailů a jeden je obzvlášt velký - postava Wesley Wyndam-Pryce si tak trochu ukradla seriál pro sebe. V Buffy naprosto nesympatický a otřesný, v Angelovi si ho začínám opravdu zamlouvat. A to nemyslím jen jeho vývoj, kdy se z něho stává bad-ass mothef fucker, ale i právě na jeho počátcích v seriálu - prostě dobrý :) ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Buffy je pro mě tou největší srdcovkou, takže Angela jsem nemohla vynechat. Není horší, není lepší, je jiný. Ač je Buffy postavená hlavně na hláškách, úžasném vývoji postav a tématech, které (zvláště v době vysílání seriálu) jinde nenajdete a někdy bývá dost temná, tak Angel je o trochu temnější. Má samozřejmě ale postavy, které tuto temnotu vyvažují a občasná Angelova mimóznost je osvěžující. Sezóny mi přijdou trochu celistvější než u Buffy, i když občas se objeví epizoda, která by se dala považovat za zbytečnou, ale to jen hodně výjimečně a zpětně stejně epizodu oceníte. Na Angelovi je nejvíc vidět, jak měl Whedon naplánovaný každý krok. Veškerý vývoj postav (hlavně Cordelie), šokující události (především Blondie Bear v páté řadě) a náhlé zvraty (úplný obrat ve finále řady čtvrté) vám přijdou naprosto přirozené a vše do sebe naprosto zapadá. Občasné návštěvy postav z Buffy a nenápadná propojení epizod jsou nádherným bonusem a zakomponované jsou tak, že neruší, ale zahřejí u srdce. Ještě bych vypíchla změnu dějiště ve třetí řadě a citlivé odchody postav skrz všechny série. Za mě 100 % a ideální je to samozřejmě sledovat na přeskáčku s Buffy (od 4. řady; tedy s tím, že první tři řady Buffy si zkouknete předem). ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne měkolikanásobně lepší než Bufyy . Angel a spike tu mají prostor který naplno využívají a seriálu to rozhodně nic na kráse neubira. Škoda jen že bylo tak málo sezon . Ještě na par dalšich to zaručeně mnělo . Jimak masky a triky dobry . Co se tyka podobnosti z Buffy tak tu najdete u hlavních představitelů a v pár zmínkách . Jinak si Angel šel svou vlastní cestou a nebylo to naškodu, ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dobách, kdy Angel běžel na Coolu, jsem viděl pár náhodných dílů, ze kterých jsem si pamatoval jen úžasnou znělku (stále parádní) a to, že mě ten seriál zas tolik nebavil. Před časem jsem se vrátil k Buffy a na Angela jsem se chtěl vykašlat. Jenomže mě to zajímalo a ve skutečnosti je moc dobře, že jsem si to rozmyslel. Protože ten seriál je vynikajicí. Prvních pár dílů je sice slabších, to je pravda, ale po odchodu Doyla a příchodu Wesleyho, jedné z nejlepších postav Buffy vůbec se to začalo neskutečně rozjíždět a zlepšovat a zlepšovalo se to celou dobu, až to vlastně skončilo v nejlepším. Angel je temnější a dospělejší než Buffy, ale je stejně rozmanitý, stejně zábavný i smutný, jako přemožitelka. Postavy jsou skutečně skvěle napsané a i když by se mohlo zdát, že jde jen o průměrný fantasy seriál, vůbec tomu tak není, naopak je jedním z nejlepších. Je tam sice pár otravných postav (Connor a vlastně i Doyle) a ve čtvrté sérii to na chvíli ztrácí dech, zato v páté sérii ho Angel nabere dvakrát tolik (he, he). A občasné hostovačky dalších sunnydaleských byly vždy skvělé a vždy samozřejmě udělaly ohromnou radost. Angel má jinak podobný vývoj jako Buffy - začátek seriálu slabší a pak čím dál lepší a lepší. Paráda. 85%. Fred, ach, Fred. Miliju ji. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Osmnáctá epizoda 1. série "Hlasitě a jasně" o příchodu šílené přemožitelky Faith (Eliza Dushku) v Británii jako jedinná ze seriálu dostala věkový rating nepřístupné do 18 nebo prostě 18, kvůli zobrazování spousty násilí. (GreatestFan)
  • Když si Angel (David Boreanaz) kontroluje stav baterie v mobilu poté, co mu spadne hovor, na displeji má napsané low battery (baterie je téměř vybitá), jenže je vidět, že ukazatel samotné baterie na vrchu displeje ukazuje baterii plně nabitou. (GreatestFan)
  • Když v 22. epizodě 1. série "Proroctví" Kate Lockley (Elizabeth Röhm) vchází okolo času 10:50 do uličky, je vidět na obrazovce člena štábu držícího zařízení na natáčení. (GreatestFan)

Reklama

Reklama