Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele Mikino00 k tomuto seriálu (2)

Star Trek (1966) 

Brilantní, nadčasové. K tomuto legendárnímu seriálu jsem přistoupil až po shlédnutí všech filmů, které nedosahují kvalit tohoto seriálu. Hlavní zbraní je kvalita děje, ta naprosto převyšuje již zmíněné filmy, v podstatě strčí do kapsy i veškerou současnou produkci sci-fi, protože myšlenky servírované v zápletkách jednotlivých dílů jsou velice originální, zajímavé, nutící i k zamyšlení. V dnešní době se právě tento seriál bezostyšně kopíruje, i v případě neméně slavné Stargate (k mému zděšení ve velké míře). Ač jsou tyto nápady natočeny místy šablonovitě, je, i ke svému stáří, seriál i v dnešní době divácky atraktivní, určitě nesouhlasím s názory, že vypadá velice zastarale až směšně, v mnou shlédnuté remastrované verzi, jsem byl spíše udiven, jak dobře to vypadá, uznávám poněkud levně místy, ale to je problém všech seriálů z budoucnosti. Sledovat tuto posádku kolem Kirka, Spocka, Kostry, Scottyho je zábavné i zároveň návykové, už jen pro výborný scénář, plný nápadů a spockovy logiky. Nutno říci, že druhá a ani třetí série již takových kvalit nedosahuje, najde se zde pár skvělých epizod, ale čím dál častěji se jedná o šablonovité omílání zápletek, navíc to vypadá na velmi snížený rozpočet pro tyto řady a seriál začíná stagnovat nejen dějově. Končím se sledováním v průběhu 3. série. ()

Kam se dosud člověk nevydal (1966) (S01E01) 

O mnoho horší než původní pilot, tady už se jedná o typickou epizodu seriálu provázenou akčnějším dějem. Epizodou na téma infiltrace si musí asi projít každý sci-fi seriál, Star Trek to zvládl v prvním díle, Stargate až ve třetím. Jinak zárodek pro sympatickou posádku by úspěšně položen. ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama