Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele peetriss k tomuto seriálu (1)

Star Trek (1966) 

Z dnešního pohledu se mnohým může zdát původní seriál Star Trek se svými primitivními triky úsměvným. Možná původní seriál, tzv. TOS (The Original Series), ještě není to pravé ořechové, nesporně však vděčíme duchovnímu otci startrekovského fenoménu Genu Roddenberrymu za skvělý odrazový můstek ke startu statrekománie, vedoucí ke vzniku dlouhé řady skvělých sci-fi filmů a sci-fi seriálů s nezaměnitelnou filozofickou rovinou a nadčasovým poselstvím pro současnou generaci lidské populace. Navíc se trochu ohrazuji proti stupidním názorům na zastaralost seriálu, není tomu tak, ono to není jen o tricích, ale především o příběhové náplni a poselství světu sužovaném na konci 60. let studenou válkou. Já ososbně věřím, že ve své době seriál dokázal oslovit, a dokáže oslovit i dnešní generaci, ale museli bychom nejprve zahodit předsudky o stáří seriálu. Je pravdou, že se jedná o startrekovské první krůčky, ale ono každý začátek je složitý a tvůrci se dokázali zdokonalovat a poučovat z vlastních chyb a dali tak vzniknout následně řetězci ještě o dost kvalitnějších příběhů. Osobně nejsem zarytý Trekkie, ale boj Star Trek vs. Star Wars, u mne osobně vyznívá lépe pro Star Trek, i když konkurenta nezatracuji, taktéž se jedná o kvalitní podívanou. ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama