Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Seriál ničím nelišící- se od ostatních. Viděla jsem pár dílů a stačilo, je to stále dokola. Kdo je docela fajn je Dharmina máma, která je mi sympatická. Ale téma je ohrané, rodiče versus rodiče. Postava Dharmy je ale důvod, proč jsem se nechtěla dívat dál. Jako kdyby všechny zvláštní a nebo alternativní ženy musely být vždycky podle jednoho mustru... a nakonec vždycky zklamou, protože názory mají jako všechny! A mě by se líbila originalita, i když jde jen o sitcom. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je celkem pohotový a vtipný, jenže z nepochopitelných důvodů byl u nás vynechám smích což u sitcomu je něco hrozného. Už je to třetí případ u nás (co jsem si všimnul) u M.A.S.H. to nevadilo ba naopak, se smíchem to nikdo neznal a je to spíš i dost vážný někdy. Ale u takový Sabriny je to něco neskutečnýho, zvlášt, když první serie jsou normálně se smíchem a tady jen čekáš na smích a on nepřichází. Stejné je to i tady v tom případě, po vtipu nepřichází odezva a to sakra velká chyba. Jak řekli tvůrci Combacku smích jsme tam dali proto, že divákovi je hloupý smát se sám a mají sakra pravdu. Televize zamyslete se než začnete mrvit další sitcom. ()

Reklama

araBaraB 

všechny recenze uživatele

Český dabing sebral tomuto seriálu tu pravou podstatu. Je to seriál o lidech, takže nepovedený český dabing je vůbec, ale vůbec nemůže vystihnout. Slovenský dabing je pěkný, ale bezkonkurenčně nejlepší je originál. Seriál nemá téměř žádný děj a neztotožňuje se tedy se současnými dějem nabitými seriály (Heroes, Prison Break..) Dávám pět hvězdiček kvůli šesti hlavním hrdinům, všichni jsou prostě jedineční a vždy mě rozesmáli. Má to své kouzlo, rozhodně to není tuctový seriál, který se líbí 90% populace, ale o to víc je mi sympatický. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to opravdu ne moc sympatická dvojice... Dharma je na mě moc šílená a Greg moc velkej suchar (jasně, jasně... vím, že o tomto to je). Ani mezi těma "přicmrndávajícíma" postavama si neumím vybrat někoho, ke komu bych upnula svou pozornost a mohla říct, že mě doopravdy baví. Tohle moje hodnocení je tedy spíš založeno na výběru herců... řekla bych. Protože když vás nebaví lidi, tak ani to, co říkají. ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Pár tvorený dvomi veľmi rozdielnymi povahami pochádzajúcimi z absolútne kontrastných podmienok. On je syn z bohatej rodiny a má hrozne snobských rodičov, ona je dcéra z chudobných pomerov, ktorej rodičia sú bláznivý konšpirátor a ezoterická proenvironmentálna aktivistka. Síce trochu klišé, ale humor je podľa mňa veľmi príjemný, nenásilný a mnoho situácií je skutočne vtipných už len v samotnom kontexte bez nejakého vnucovania. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • 15. díl čtvrté řady je celým svým dějem parodií na jihoamerické telenovely, které byly na přelomu tisíciletí v USA a vůbec na celém světě populární. (Roby)
  • Jenna Elfman a Thomas Gibson se jako seriálové postavy Dharma a Greg objevili v 1. epizodě 9. série seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003). (beyli)

Reklama

Reklama