Reklama

Reklama

Highlander

(seriál)
Akční / Fantasy / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / Francie, (1992–1998), 96 h 58 min (Minutáž: 48–49 min)

Hudba:

Roger Bellon

Hrají:

Adrian Paul, Alexandra Vandernoot, Elizabeth Gracen, Peter Wingfield, Lisa Howard, Christopher Lambert, Ben Pullen, Jan Tříska, Gregory Smith (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Je nesmrtelný. Narodil se před čtyřmi sty lety na Skotské vysočině a není sám. Jsou tu i druzí jako je on - někteří dobří, někteří zlí. Již celá staletí bojuje se silami temnot a jediné útočiště mu poskytuje svatá půda. Nemůže zemřít, pokud ho nepřipraví o hlavu a nevezmou mu jeho sílu. Na konci může zůstat pouze jeden. Je to Duncan MacLeod, Highlander. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Actias 

všechny recenze uživatele

Všechny série drží pohromadě a navíc se jejich úroveň překvapivě zvyšuje. Souboje vypadají reálně i díky tomu, že Adrian Paul je choreograf a tanečník. Nadsázka a humor funguje i po letech, stejně jako boj dobra se zlem, kde všechno zdaleka není černobílé (toho se dočkáte spíše v pozdějších sériích). Jenom nechápu, jak je možné, že policie už dávno nevyhlásila pátrání po sériovém vrahovi. Co všechna ta těla bez hlav - to je někam zakopávají, když to divák nevidí? Ale co. Jak se podařilo uspaného King Konga dostat na loď , taky nikdo neřeší. I když je jeho tendence kolísavá, tenhle seriál mě prostě bavil. Za mě nejlepší postava Mythose. Tři hvězdy (Mythos má samozřejmě pět:-)) ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Seriál s nostalgickou příchutí. Jako malý jsem tento seriál moc nevnímal, avšak po shlédnutí filmu z roku 1986 jsem se rozhodl tento seriál zkouknout od začátku. Je to takový typický seriál 90. let, některé díly jsou špičkově zvládnuté, jiné jsou takové nudnější a předvídatelné. Speciální efekty od tvůrců SG-1 jsou na dobré úrovni. Hezkých 3,5 hvězdiček = 4*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Connorovi se vyprávění ságy o nesmrtelných bojujících ušlechtilými (i když na můj vkus přerostlými) ostrými předměty, dokud nezůstane jenom jeden, soustředilo na Duncana McLeoda. Není to sice taková bomba jako erste Highlander, ale mezi seriály je to širší špička...taky není divu, Mario Azzopardi má na triku dost velkou část Stargate SG-1;) Celkově 70% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše se stále se opakujícím scénářem. Vše, co bylo ve filmu (v jedničce, samozřejmě), bylo tady stokrát omleto. Nic nového se nekonalo, šermířské scény byly trapné, Jean Marais by i ve stařeckém věku vypráskal Duncanovi kožich, jediné, co stálo za pozornost, bylo bydlení na lodi. Inspirativní ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Bylo to furt dokola.. uznávám.. díl začne.. objeví se další nesmrtelnej, se kterým už se povětšinou MacLeod zná někdy z předešlých století.. buď jako kamarád, nebo nepřítel.. a na konci ho MacLeod sejme.. nic moc originálního na to, aby to vydrželo na x sérií.. přesto mě tenhle seriál z nějakýho nepochopitelnýho důvodu bavil a dokázal jsem se dívat na každej díl.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • V první epizodě seriálu se objevil Christopher Lambert jako Connor MacLeod z filmové série Highlander. (tyzmrde)
  • Ve 44. minutě při souboji u vody se lodě v dálce různě ztrácejí a pohybují nepravidelně, podle střihu. (Likan7)

Reklama

Reklama